15. února 2014 • 21:50

Neházejme flintu do žita, turnaj ještě nekončí, povzbuzuje Jandač

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Švýcarskou hokejovou reprezentaci jsme ve velkém zápase porazili naposledy na MS 2008. Ani v utkání skupiny na olympiádě v Soči to nebyla žádná procházka růžovým sadem. "Turnaj nekončí. Sice jsme si to zkomplikovali, ale neházejme flintu do žita," uklidňuje Josef Jandač fanoušky po prohraném zápase.



Spousta střel a šancí, ale gól žádný. Podle trenéra Josefa Jandače měli čeští hokejisté na obranu Švýcarů jinak. "Oni hrají v obraně hodně organizovaně. Jsou urputní, důslední. Pokud se chceme v budoucnu prosadit, musíme se víc cpát do branky. Potřebujeme mít hráče před brankou, což zatím máme jen v ojedinělých případech."

Nevyšlo to ani v jedné třetině. Čeští hokejisté nedali branku ani v přesilových hrách. V čem je podle Jandače největší problém? "Přesilovkám obecně chybí větší pohyb. Hrajeme to hodně staticky, chtělo by to mít před brankou ne jednoho, ale třeba dva hráče."

S Lotyšskem většinu přesilovkového času odehrála jen první formace a na ty zbylé se moc nedostalo. Je možné, že je to nyní znát? "To si nemyslím. Hráči jsou zvyklí hrát přesilovky v klubech. To, že se v jednom zápase nedostanou při početní výhodě na led nic neznamená. Naopak mohou přijít uvolněnější. Chce to však větší pohyb a agresivitu. Je zřejmě potřeba udělat nějakou změnu. Přesilovky většinou rozhodují zápasy, zejména, když nepadají branky. Změna mohla přijít dřív," vysvětluje.

"Určitě si nemyslím, že by Švýcaři měli navrh. Po druhé polovině zápasu se už jen soustředili na to, aby měli perfektní defenzívu a nepustit nás do žádné šance. Jedna věc ovšem je to, co nám soupeř dovolí a druhá, co jsme schopni překonat. Téměř žádný důraz z naší strany tam ale nebyl," vidí Jandač jasně důvody neúspěchu.

Podívejte se na videích, jak Josef Jandač zhodnotil obranu Švýcarska a české přesilové hry:

Jandač o obraně Švýcarů: Musíme se víc cpát do branky
Video se připravuje ...

Přesilovky hrajeme moc staticky, myslí si Jandač
Video se připravuje ...

Jandač hodnotí porážku se Švýcarskem: Nemáme důraz u brány
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud