16. února 2014 • 05:00

Jandač kritizuje český hokej: Žijeme z minulosti, musíme se probrat!

Autor: TV iSport, bke
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Porážka se Švýcarskem 0:1 v základní skupině olympijských her v Soči vyvolala otázku o stavu českého hokeje. Jak na ni reagoval současný sparťanský kouč Josef Jandač, který byl hostem živé diskuze portálu iSport.cz právě při zápase se Švýcarskem? Co si o tom myslí a jaká řešení navrhuje?



"To není otázka jednoho zápasu. Švýcary jsme na velkém turnaji porazili naposledy v roce 2008. Přitom my si pořád dáváme roli favorita, protože žijeme z minulosti. Realita už je bohužel jiná," upozorňuje Jandač. "Musíme se probrat! Pořád si jen něco nalháváme."

Co s tím? "Musíme vychovávat nové hráče. Jenže to není jen tak. Už delší dobu tvrdím, že musíme zkvalitnit soutěže. Abychom z kvalitních zápasů získali kvalitní hráče," vysvětluje Jandač.

Jandač o stavu českého hokeje
Video se připravuje ...

Jak toho dosáhneme? Jandač je zastáncem řešení, aby se snížil počet týmů v seniorské i juniorské extralize. "Zvýší se tím konkurence, budou hrát jen ti nejlepší," tvrdí sparťanský kouč. "Potřebujeme, aby se v těch soutěžích hrály zápasy na krev a ne nějaké pouťáky. Jinak ty nové hráče nevychováme."

VIDEO: Jandač rozebírá chyby v utkání se Švýcarskem

Jandač hodnotí porážku se Švýcarskem: Nemáme důraz u brány
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud