21. února 2014 • 17:00

Olympiáda ONLINE: Bobista a biatlonistka uvízli v dopingové síti

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

O první dva dopingové případy na olympijských hrách v Soči se postarala německá biatlonistka Evi Sachenbacherová-Stehleová a italský bobista William Frullani. Z českých sportovců zaznamenal nejlepší výsledek biatlonistky, které ve štafetě dojely na čtvrtém místě. Dění na olympiádě sledujte ONLINE na iSport.cz.



AKTUALIZOVAT STRÁNKU

19:50 Rychlobruslař na krátké dráze Viktor An dotáhl k vítězství štafetu Ruska a s třemi zlatými a jednou bronzovou medailí je nejúspěšnějším sportovcem olympijských her v Soči. Korejský rodák má na kontě celkem šest zlatých a dva bronzy, což je rekord v shortrracku.

19:20 Korejská rychlobruslařka Pak Sung-hi vyhrála v Soči závod na 1000 metrů a po vítězství ve štafetě získala druhé olympijské zlato. Bronzová medailistka ze závodu na 500 m za sebou ve finále nechala Číňanku Fan Kche-sin a svou krajanku Sim Sok Hi.

19:00 Ruský rychlobruslař na krátké dráze Viktor An v Soči získal poprvé v kariéře olympijské zlato na 500 metrů a má už celkem sedm cenných kovů. Ještě v barvách rodné Korejské republiky vybojoval v Turíně 2006 tři zlaté a jeden bronz, v Soči před dnešním závodem přidal za Rusko zlato na 1000 m a bronz na 1500 metrů.

17:30 Kanadští curleři získali potřetí za sebou olympijské zlato. Ve finále v Soči deklasovali Británii 9:3 a navázali na čtvrteční triumf žen. Třetí skončili úřadující mistři světa Švédové, kteří porazili Čínu 6:4 po dodatečném endu.

16:43 České biatlonistky skončily ve štafetě na olympiádě v Soči čtvrté a dosáhly na svůj nejlepší týmový výsledek v historii her. Vyhrály Ukrajinky. VÍCE ZDE

16:39 Italský bobista William Frullani je dalším dopingovým hříšníkem olympijských her v Soči. Zástupci Italského olympijského výboru oznámili, že závodník měl po kontrole na začátku týdne pozitivní test. Vyřadili ho proto z posádky čtyřbobu.

13:13 Olympijský bronz v curlingovém turnaji získali úřadující mistři světa Švédové. V utkání o třetí místo v Soči porazili Čínu 6:4 po dodatečném endu a medaili získali po 90 letech. Ve finále se utkají týmy Británie a Kanady.

11:15 Olympijskou štafetu biatlonistek, která je na programu dnes od 15:30 SEČ, ohrožuje mlha v areálu Laura. O případném odložení závodu, na jehož start se postaví i české kvarteto Eva Puskarčíková, Gabriela Soukalová, Jitka Landová a Vernonika Vítková, se rozhodne nejdříve ve 14:15 SEČ. Agentuře Reuters to řekl francouzský šéftrenér Stéphane Bouthiaux, který je členem jury.

10:59 České lyžařky Andrea Zemanová a Nikol Kučerová shodně vypadly na olympijských hrách v Soči v osmifinále skikrosu a závod pro ně skončil.

10:23 Lyžařka Andrea Zemanová skončila dvacátá v kvalifikaci olympijského závodu skikrosařek, která rozhodla o nasazení do vyřazovacích jízd. Osmifinále pojede i druhá česká závodnice Nikol Kučerová, i když jízdu nedokončila. Kvalifikaci vyhrála Kanaďanka Kelsey Serwaová. Osmifinále odstartuje v 10:30 SEČ.

09:35 Olympijské hry v Soči mají první pozitivní dopingový nález, o který se postaral nejmenovaný německý sportovec. Německý olympijský výbor dnes oznámil, že se ve čtvrtek v půl desáté večer od MOV dozvěděl, že jeden člen německé výpravy neprošel dopingovou kontrolou. Ještě dnes má být provedena analýza kontrolního vzorku a bude následovat disciplinární řízení. Německo má v Soči na kontě 16 cenných kovů, z toho hned polovinu zlatých.

07:01 Vítáme vás u středečního přehledu olympijského dění. Nezapomeňte sledovat také originální komentáře na twitterových účtech týmu deníku Sport přímo ze Soči!

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud