23. února 2014 • 19:15

Zlatíčka, díky! Samkovou a Sáblíkovou přivítaly davy fanoušků

Autor: ČTK, iSport.cz, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obě české zlaté medaile z olympiády v Soči už jsou doma! Eva Samková a Martina Sáblíková v neděli krátce po půl páté přistály s první částí olympijské výpravy v Praze v Kbelích. Pak zamířily na Letnou, kde je přivítalo několik tisíc fanoušků v olympijském parku.



V neděli okolo šesté hodiny se olympijským parkem na Letné nesl velký povyk. Česká výprava dorazila! Sportovci nejprve zamířili do VIP stanu, kde proběhla první část přivítání.

Poté se Samková, Sáblíková, Bank, Verner a další olympionici v jednotném špalíru přesunuli k hlavnímu pódiu, kde na ně čekaly více jak dva tisíce příznivců. 

Samková se chystá stopem do Bhútánu. A co svatba?
Video se připravuje ...

Všem se dostalo zasloužených a velkých ovací. Lidé ocenili, s jakým nasazením v Soči hájili české barvy. Největší potlesk patřil pochopitelně olympijským vítězkám - Evě Samkové a Martině Sáblíkové.

"Hlavně vám děkuju, že jste přišli, A myslím, že mluvím za všechny," prohlásila na pódiu Martina Sáblíková, po Soči už trojnásobná olympijská vítězka.

Oficiální program trval zhruba do sedmi hodin, ukončila ho hromadná autogramiáda.

Fanoušci v olympijském parku na Letné přivítali Martinu Sáblíkovou a Evu Samkovou
Video se připravuje ...

Sáblíková děkovala fanouškům, ti přemluvili Banka na další OH
Video se připravuje ...

Martina Sáblíková se klaní fanouškům při přivítání olympioniků v Praze na Letné
Martina Sáblíková se klaní fanouškům při přivítání olympioniků v Praze na Letné

Přílet a přivítání českých sportovců jsme sledovali ONLINE

19:15 Olympiáda skončila i na Letné, kde dohořel symbolický oheň a skončilo i oficiální přivítání českých sportovců. Ti se pak ještě podepisovali fanouškům.

19:10 Ke slovu se dostali i fanoušci, kteří měli možnost zeptat se olympioniků na pódiu na jejich pocity v jakési veřejné tiskové konferenci.

18:49 "Děkuju vám všem za přízeň," nechala se slyšet pětinásobná olympijská medailistka a dočkává se další dávky ohlušujícího potlesku.

18:44 "Jarda je bůh, klidně ho vezmeme k nám do party," vzkázala Eva Samková z pódia Jaromíru Jágrovi. Po ní už ovšem za vytleskávání publika míří na pódium Martina Sáblíková.

18:40 Zaítm největší aplaus si vysloužil Ondřej Bank, teď už ale na pódium přichází Eva Samková a fanoušci ji vítají ohlušujícím řevem a potleskem.

18:35 Na pódiu už se vystřídali například sdruhženáři, skokani či krasobruslař Tomáš Verner, které zpovídá moderátor Svěcený. Dvě hlavní postavy přivítání si zatím stále povídají v zákulisí.

18:28 Eva Samková nezklamala a mezi fanoušky se chystá v bundě naruby, což se stalo jejím poznávacím znamením.

18:22 A největší české hvězdy čekají, až si je moderátor Svěcený pozve na pódium před fanoušky, kterých na ně v olympijském parku čeká možná pár tisíc.

18:17 Čeští olympionici se teď prodírají špalírem fanoušků k pódiu a Martina Sáblíková s Evou Samkovou si užívají bouřlivé ovace.

17:55 České hrdinky olympiády už jsou na Letné, nejdříve ovšem mizí ve VIP stanu, pak teprve přijdou před fanoušky.

17:30 Podle reportéra ČT Jiřího Kalemby doprovázela olympijský speciál i stíhačka.

17:25 Zpátky doma! Eva Samková po příletu poslala na svůj Twitter fotku s trenéry.

16:55 Po krátkém uvítání na letišti se výprava v čele se Samkovou a Sáblíkovou přesouvá na pražskou Letnou, kde na ně v olympijském parku čekají fanoušci.

16:45 Obě zlaté medailistky vystoupily z letadla jako první, následované předsedou ČOV Jiřím Kejvalem. Samková mohla přistání sledovat přímo z kabiny pilotů, odkud přes okénko usilovně mávala na rodinu svého trenéra Marka Jelínka, která ji přišla na letiště přivítat stejně jako její rodiče. Na letišti vítal olympioniky také ministr obrany Martin Stropnický i fanoušci se speciálními olympijskými dorty.

Zlatá medailistka Eva Samková mává při příletu do Prahy z pilotní kabiny olympijského speciáluFoto ČTK

16:35 První část olympijské výpravy je zpátky v Česku, v Praze v Kbelích přistály obě zlaté medailistky Eva Samková a Martina Sáblíková a dalších 21 českých sportovců.

VIDEOBLOG: Vyznání pro Samkovou. Tenhle knír je pro tebe
Video se připravuje ...

Vedle Samkové a Sáblíkové byl na palubě leteckého speciálu ze Soči také lyžař Ondřej Bank, který skončil v olympijských závodech třikrát do desátého místa a po Bodem Millerovi je tak druhým nejlepším sjezdařem celých her, co se týká univerzálnosti.

Společnost jim dělala i vlajkonoška a slalomářka Šárka Strachová, krasobruslař Tomáš Verner či snowboardistka Ester Ledecká.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud