20. března 2012 • 09:23

Maslákův soupeř si na olympiádu vydělával v supermarketu

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

V olympijské vesnici při Hrách v Londýně se milionáři Usain Bolt nebo David Beckham sejdou i se sportovním plebsem. Patří k němu například britský čtvrtkař Richard Buck. Muž, kterého na nedávném HMS v Istanbulu vyřadil Pavel Maslák v semifinále, přišel o finanční podporu, prodal auto, vydělával si v supermarketu a nakonec dostal šek od devadesátiletého důchodce.



Olympiáda v rodné zemi ho čeká jen jednou za život, a tak Richard Buck žije svůj sen navzdory překážkám. Britský čtvrtkař loni přišel o státní podporu, přesto však bojuje o olympijskou nominaci.

Na halovém šampionátu v Istanbulu sice vypadl v semifinále individuálního závodu, ale ve štafetě na posledním úseku zajistil svému týmu stříbrnou medaili. Ani ta ale nevyřešila jeho tíživou finanční situaci.

Buck proto po návratu domů vystoupil v televizním pořadu na lokální stanici ITV, kde o svých problémech otevřeně mluvil. Několik dní poté, mu přišel šek od anonymního devadesátiletého dárce na deset tisíc liber, necelých tři sta tisíc korun.

„Je opravdu těžké to vyjádřit slovy,“ reagoval dojatý Buck pro britský deník Metro. „V tom pořadu jsme se bavili o mé ztrátě podpory a o nápadu, že by mi mohla pomoct některá z místních firem. Pak jsem měl telefon, že si mám přijít pro dopis a v něm ležel šek.“

Deset tisíc liber je pro Bucka významnou pomocí. Čtvrtkař je zvyklý bojovat i v těžkých podmínkách, kvůli atletické kariéře už prodal auto a pracoval v supermarketu.

„Vzal jsem práci v Tesku a získal jsem sponzorský dar od BMW, na rok 2012 mi dali auto. Svoje auto jsem tak prodal a žiju z těchto peněz a z toho, co si vydělám v supermarketu,“ řekl Buck, kterého po halové sezoně čeká šestitýdenní tréninkový program na olympiádu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud