15. prosince 2018 • 17:58

Parkur v Praze: Kellnerová jela bez chyby, v doplňkové soutěži byla pátá

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká reprezentantka Anna Kellnerová skončila pátá v doplňkové pětihvězdové soutěži přes 150 centimetrů vysoké překážky při parkurových závodech Global Champions League v Praze. První kolo i rozeskakování zvládla dvaadvacetiletá jezdkyně po výborném výkonu čistě. Druhý český reprezentant Aleš Opatrný v základním kole udělal jednu chybu a obsadil 19. místo.



V soutěži, která v O2 areně předcházela individuální Super Grand Prix, závodilo 38 jezdců včetně některých účastníků večerního finále. Kellnerová s koněm Silverston G se nejprve čistou jízdou dostala mezi 13 účastníků rozeskakování. Tam se pak dostala mezi šestici jezdců, kteří všech osm skoků zvládli bezchybně, a čas ji zařadil na konečné páté místo. Získala díky tomu odměnu 3000 eur (přes 77.000 korun).

Anna Kellnerová tak může být s výkony při pražském Global Champions League spokojená. Už ve čtvrtek totiž absolvovala parkur při týmové soutěži pouze s jednou chybou.

Opatrného v doplňkové soutěži zradila závěrečná překážka kurzu, kterou byl Karlův most. Ta byla náchylnější ke shození než jiné překážky, protože nahoře měla prkno postavené na úzké straně, nikoli pevněji usazené břevno.

Závod vyhrál Němec David Will s koněm Forest Gump. Ten si spravil chuť po čtvrtečním čtvrtfinále soutěže družstev, kdy mu kůň dvakrát odmítl poslušnost před překážkou s českou vlajkou a jeho tým byl ze soutěže diskvalifikován.

Anna Kellnerová během Prague PlayOffs 2018
Anna Kellnerová během Prague PlayOffs 2018

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud