21. srpna 2015 • 17:00

Český čtyřkajak zvládl vstup do MS, postoupil přímo do finále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyřkajak Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál, Jan Štěrba vstoupil suverénně do mistrovství světa v rychlostní kanoistice v Miláně. Čeští reprezentanti bez problémů ovládli svoji rozjížďku a postoupili přímo do nedělního finále, kde budou usilovat o obhajobu zlaté medaile z loňského šampionátu v Moskvě, ale i o postup na olympijské hry v Riu de Janeiro.



"Byla to jedna z našich vydařenějších jízd a v podstatě to probíhalo tak, jak jsme očekávali a doufali. Vrátili jsme se k tomu, co jsme jezdili dříve," řekl Štěrba, jemuž se společně s parťáky nevydařily červnové Evropské hry v Baku. "Ušetřili jsme semifinálovou jízdu, takže dnes máme splněno na sto procent," pochvaloval si nejzkušenější člen posádky.

Úvodní jízda na kanále Indroscalo se vydařila i deblkanoistům Jaroslavu Radoňovi a Filipu Dvořákovi, neboť z druhého místa postoupili do sobotního semifinále závodu na 1000 metrů.

"Docela mě závod překvapil a s Filipem jsme z něj měli každý jiné pocity. Docela jsem se tam vyvařil a v posledních sto metrech už jsem nemohl. I díky tomu nás Kanaďané na posledních třiceti metrech přešli, což je škoda. Díky tomu ale máme lehčí semifinále, takže vše špatné je pro něco dobré," řekl Radoň.

Už do nedělního finále bez problémů postoupil na neolympijské pětistovce singlkanoista Martin Fuksa, který vyhrál rozjížďku i semifinále. Ve hře o medaile jsou také kanoistka Jana Ježová a kajakáři Michaela Fasnerová a Filip Šváb.

Svůj olympijský sen stále žijí i Andrea Havlová, Jana Šebestová, Anna Kožíšková a Michaela Mlezivová, které na čtyřkajaku prošly do semifinále z šestého místa. Kajakář Radek Šlouf absolvoval své semifinále na pětistovce již dnes a po třetím místě jej čeká start ve finále B.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud