27. srpna 2016 • 04:40

Dostálovy rituály! Předvedl, jak vrčí na soupeře a kouše se do tváří

Autor: pan, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rychlostní kanoista Josef Dostál přivezl z olympijských her v Riu de Janieru stříbrnou a bronzovou medaili a stal se jednou z největších hvězd české výpravy. V pátek vstoupil do Síně slávy deníku Sport a prokázal, že dokáže své příznivce zaujmout nejen výkony na trati. "Doufal jsem, že když shodím vousy, lidé mě nepoznají, ale spletl jsem se," smál se čerstvě oholený olympionik.



V rozhovoru se šéfredaktorem deníku Sport Lukášem Tomkem se snažil fanouškům přiblížit, jak je kanoistika na nejvyšší úrovni náročná. "Olympijský závod strašně bolel, ale snažil jsem se to užívat, další užívání bude až za čtyři roky," bavil všechny přítomné dvojnásobný medailista.

Vysvětlit i svůj zvyk s kousáním do tváře během závodu. "Když jedu a tuhnu v cíli, strašně to bolí. Přišel jsem na to, že když tu bolest přebiju ještě větší bolestí, budu moct jet ještě rychleji," popisoval svůj recept na úspěch třiadvacetiletý sportovec a vše doložil názornou ukázkou.

Ukázal, jak se snažil na některých závodech rozhodit soupeře vrčením. "Říkal jsem si, že je to zastraší, ale pak jsem si uvědomil, že si ostatní budou myslet, že jsem magor," vysvětlil Dostál , proč tento rituál už třeba na olympiádě nezkoušel.

Olympijský medailista Dostál je v síni slávy deníku Sport
Video se připravuje ...

Členové Síně slávy deníku Sport
Věra Čáslavská, Josef Masopust, Dominik Hašek, Pavel Nedvěd, Petra Kvitová, Eva Samková, Karel Poborský, Barbora Špotáková, Jan Koller, Filip Jícha, David Svoboda, Mirka Knapková, Radek Štěpánek, Jaroslav Kulhavý, Pavel Kuka, Luboš Kubík, Jiří Novotný, Jiří Welsch Petr Nedvěd, Martin Ručinský, Jaroslav Holík, Robert Reichel, Leopold König, Lucie Šafářová, Gabriela Soukalová, Ondřej Moravec, Petr Čech, Antonín Panenka, Karol Dobiaš, Josef Dostál

Josef Dostál vstoupil do Síně slávy deníku Sport
Josef Dostál vstoupil do Síně slávy deníku Sport

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud