28. září 2017 • 14:31

Vojtová s Maškem na MS slaví, ve vodním slalomu získali bronz v mixu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Deblkanoe Veronika Vojtová, Jan Mašek získala na mistrovství světa ve vodním slalomu v Pau bronz v obnovené kategorii C2 mix. Druhá česká loď Tereza Fišerová, Jakub Jáně skončila kvůli neprojetí jedné z branek šestá. Zlato v někdejší parádní československé disciplíně, která se do programu MS dostala po 36 letech, získali domácí Francouzi Margaux Henryová s Yvesem Pringentem.



Do semifinále v olympijských disciplínách se dnes kvalifikovaly jen tři české lodě ze šesti. Zatímco obhájkyně titulu kajakářka Kateřina Kudějová postoupila z první kvalifikační jízdy, kanoisté Michal Jáně s Vítězslavem Gebasem uspěli až ve druhé.

Jáněmu v první jízdě postup těsně unikl, ve druhé byl šestý. Jako poslední do semifinálové třicítky proklouzl čtvrtý z olympijských her v Riu Gebas, naopak Amálii Hilgertové postup kvůli jednomu šťouchu o čtyři setiny unikl. Sobotní semifinále nepojedou ani Karolína Galušková a Matyáš Lhota.

Mistrovství světa ve vodním slalomu v Pau (Francie):
C2 mix: 1. Henryová, Pringent (Fr.) 105,37 (6 tr. sekund), 2. Ferrariová, Horn (It.) -0,72 (4), 3. Vojtová, Mašek -3,69 (4), ...6. Fišerová, J. Jáně (všichni ČR) -44,69 (52).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud