27. května 2018 • 13:50

Fuksa dál drtí konkurenci, Dostál ovládl v Duisburgu pětistovku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští reprezentanti Martin Fuksa a Josef Dostál ovládli na Světovém poháru v rychlostní kanoistice v Duisburgu dnešní závody na 500 metrů. Kanoista Fuksa udržel v seriálu neporazitelnost a stejně jako před týdnem v Maďarsku ovládl po kilometru i poloviční trať. Kajakář Dostál si připsal první umístění na stupních vítězů v sezoně.



Fuksa, jenž v sobotu zajel na kilometru historicky nejlepší čas, ani dnes nenašel přemožitele. Vyhrál svou semifinálovou rozjížďku a ani ve finále nedal soupeřům šanci. Vedl už na mezičase a v závěru předčil stejně jako na dvojnásobné trati velké rivaly Isaquiase Queiroze z Brazílie a Němce Sebastiana Brendela.

Dostál, jenž úvodní díl SP v Maďarsku vynechal, skončil v při sobotní premiéře na kilometru čtvrtý. Dnes ale vyhrál své semifinále a ve finále v závěru zaútočil ze druhého místa na mezičase. Na druhou příčku odsunul Artuura Peterse z Belgie. Třetí skončil René Holten Poulsen.

Kanoistka Jana Ježová vyhrála finále B na sprinterské dvoustovce a odpoledne ji ještě čeká start v závodě na 5000 metrů. Kajakář Filip Šváb byl na nejkratší trati v béčku šestý.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud