8. června 2018 • 12:14

Kanoista Fuksa je na ME ve finále, postoupil také Dostál

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kanoista Martin Fuksa zatím na mistrovství Evropy v Bělehradě potvrzuje suverenitu ze Světových pohárů. Na kilometru i na pětistovce ovládl své rozjížďky a získal jediná přímá postupová místa do finále. Obě finále pojede i kajakář Josef Dostál. Na pětistovce postoupil přímo z rozjížďky, na dvojnásobné distanci musel absolvovat ještě semifinále. Naopak nově složený čtyřkajak Jakub Špicar, Daniel Havel, Jakub Zavřel a Radek Šlouf do finále olympijské pětistovky nepostoupil. Vypadl i deblkajak Špicar, Havel, který má bronz z MS.



V rozjížďce na 1000 metrů obsadil trojnásobný olympijský medailista Dostál třetí místo, přičemž stejně jako mezi kanoisty postupoval jen vítěz. Odpolední semifinále Dostál vyhrál a v sobotních bojích o medaile nebude chybět.

V sobotním finále na kilometru se představí i kajakářka Anna Kožíšková, které k tomu stačilo třetí místo v rozjížďce. Na poloviční distanci do bojů o medaile neprošla. Po šestém místě v rozjížďce a sedmém v semifinále pojede jen finále B.

Na kilometru prošel do finále také deblkajak Štěpánka Sobíšková, Barbora Galádová, čtyřkajak Vojtěch Procházka, Tomáš Veselý, Jakub Stejskal, Martin Sobíšek a na 500 m deblkajak Lukáš Nepraš, Lukáš Trefil.

Zklamáním skončil šampionát pro čtyřkajak, do kterého v této sezoně místo Jana Štěrby usedl Zavřel. V rozjížďce na olympijské pětistovce obsadil pátou příčku s téměř sekundovou ztrátou na postupující trojici. Do finále nepronikl ani z odpoledního semifinále, v němž rovněž skončil pátý. Od třetích Rumunů, kteří se jako poslední dostali do finále, dělilo české reprezentanty 366 tisícin sekundy.

Špicar s Havlem pak neuspěli ani na deblkajaku v boji o postup do finále kilometru, na kterém získali bronz na loňském mistrovství světa i na letošním Světovém poháru v Szegedu. V rozjížďce byli osmí z devíti lodí a do semifinále se dostali až na čas. V semifinálové jízdě šanci na opravu nevyužili a dojeli s velkou ztrátou poslední.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud