31. března 2012 • 11:45

Phelps možná na olympiádě poplave i dlouhou polohovku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americký plavec Michael Phelps možná změní plány a zařadí do svého programu na olympijských hrách v Londýně i polohový závod na 400 metrů.



Čtrnáctinásobný olympijský šampion se této disciplíně od triumfálního vystoupení v Pekingu vyhýbal s tím, že je to závod, který nejvíce bolí. V pátek na Grand Prix v Indianapolisu ho však vyhrál ve výborném čase 4:12,51 minuty, kterým ubral přes čtyři sekundy ze svého výkonu z lednového mítinku v Austinu a zařadil se na třetí místo letošních tabulek.

"Všechno bude záležet na tom, jak mi to půjde na ostatních tratích. Když mi to nenadělá neplechu u dalších závodů, kdo ví. Jo, je to jinak, než jsem říkal dříve," uvedl Phelps podle agentury AP. "Budu muset být v ještě trochu lepší formě, abych to zvládl, pak se zmátožil a zaplaval dobře i to ostatní," prohlásil šestadvacetiletý plavec, jenž v minulých dnech potvrdil své dřívější rozhodnutí ukončit po olympiádě kariéru.

Nejúspěšnější olympionik v historii získal před čtyřmi roky v Pekingu rekordních osm zlatých medailí, v Aténách v roce 2004 vybojoval šest zlatých a dvě bronzové.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud