Martin Hašek
23. července 2019 • 15:13

Řev na stupních vítězů. Číňanovi ruply nervy, další soupeř mu nepodal ruku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KOREJE | Kontroverzní čínský plavec Sun Jang slaví na světovém šampionátu v Kwangdžu druhé zlato, po triumfu na dvoustovce mu ale ceremoniál opět pokazil poražený soupeř. Bronzový Brit Duncan Scott odmítl Číňanovi podat ruku. Sun se na něj pak z nejvyššího stupně rozeřval. Scott se pak od skupinky medailistů odpojil i při fotografování. Pikantní je, že Sun vyhrál jen díky sporné diskvalifikaci původního vítěze, Litevce Danase Rapsyse.



Show kolem čínského kraulera Sun Janga, který rozděluje sportovní svět, pokračuje podle scénáře, který by asi nikdo nevymyslel.

Sun, jehož další sportovní kariéra závisí na podzimním rozhodnutí arbitrážní soudu CAS po incidentu s antidopingovými komisaři, doplaval dnes druhý v závodě na 200 metrů. Chvíli na to se ale ve výsledcích objevil jako vítěz. Podle rozhodčích se totiž Litevec Rapsys, který byl v cíli první, na startu pohnul na blocích.

Sun už v neděli vyhrál čtyřstovku, při jejímž ceremoniálu Australan Mack Horton odmítl vstoupit na stupně vítězů. A i tentokrát se vyhlášení neobešlo bez incidentu.

Na stupně si stoupli dokonce čtyři plavci, stříbrný Japonec Katsuhiro Macumoto a hned dva bronzoví se stejným časem – Rus Martin Maljutin a Brit Duncan Scott. Když si s nimi chtěl Sun podat ruku, Scott to odmítl. Sun si to nenechal líbit, na Brita se rozkřičel a výrazně gestikuloval rukama.

Po čínské hymně se Scott odmítl připojit k fotografii medailistů. Při odchodu z ceremoniálu se do Scotta Sun opět slovně pustil. Křičel: „Já jsem čistý! Ty jsi prohrál, já jsem vyhrál!“

Poprask kolem Suna tak stále nekončí. Hortonovi se po návratu do vesnice po svém gestu dostalo potlesku od plavců v jídelně ve vesnici. Pak ale dostal varovný dopis od FINA a Sunovi fanoušci na Instagramu vyhrožovali jemu i jeho rodině. Čeho se dočká Scott?

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud