11. července 2023 • 09:16

Synek končí jako šéf veslařů: Máme rozdílný pohled na vedení reprezentace

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejúspěšnější veslař české historie Ondřej Synek končí po necelých dvou letech ve funkci sportovního ředitele veslařského svazu. Pětinásobný mistr světa na skifu a trojnásobný olympijský medailista bude i nadále šéftrenérem pražské Dukly. Jeho pravomoce převezme trenérská reprezentační rada svazu, jejíž je Synek i nadále členem, a místopředseda svazu Libor Kubrycht. Český veslařský svaz (ČVS) o změnách informoval v tiskové zprávě.



„S předsednictvem svazu máme rozdílný pohled na vedení reprezentačního úseku. Budu se plně soustředit na své působení v Dukle,“ uvedl Synek, který byl do funkce sportovního ředitele jmenován v říjnu 2021 po ukončení aktivní kariéry. Oficiálně se jí ale ujal loni v lednu.

O změnách nyní rozhodlo předsednictvo svazu, které zároveň upravilo organizační strukturu reprezentace. Posílena byla role trenérské reprezentační rady a nově bylo také zřízeno trenérské grémium, jehož součástí jsou všichni reprezentační trenéři včetně Synka.

„Bude fungovat de facto ve stejném složení, pod vedením nového místopředsedy pro sport - Libora Kubrychta. Jsem proto přesvědčený, že jsou vytvořeny správné podmínky pro chod reprezentace v tomto důležitém období kvalifikace na olympijské hry,“ uvedl nově zvolený předseda ČVS Michal Kurfirst, podle kterého se nyní bude svaz zaměřovat na novou reprezentační strategii a domlouvání dlouhodobých cílů s jednotlivými reprezentanty a trenéry.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud