Ilona Kolářová
7. října 2013 • 14:45

Sázka zlatých hrdinů: Svoboda popoháněl koně pod Knapkovou bičíkem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ona kraluje na vodě, on zase v koňském sedle. Jenže po běžeckém závodě Run Tour v Plzni si museli role na základě sázky prohodit. Skifařka Mirka Knapková svůj závod na 5 kilometrů vyhrála, ale protože se moderní pětibojař David Svoboda na start vůbec nedostavil, sázku nakonec museli splnit oba.



„Trošku se mi klepou nohy,“ přiznala Knapková chvíli před tím, než měla naskočit na Svobodova koně Omegu v jezdeckém areálu v Poděbradech.

Do té doby seděla v koňském sedle jednou v životě ještě jako dítě. „A to jsme se jen procházeli,“ dodala. David Svoboda měl ale náročnější plány. „Zakluše si, zacválá a uvidíme, co bude dál,“ smál se spiklenecky.

David Svoboda svou kobylku pod Mirkou Knapkovou ještě popoháněl bičíkem
David Svoboda svou kobylku pod Mirkou Knapkovou ještě popoháněl bičíkem

Po pár minutách opatrné chůze skutečně začal kůň s Mirkou v sedle poklusávat. Omegu, která nesla na hřbetě olympijskou vítězku, pak pětibojař ještě bičíkem popoháněl. „To už stačí,“ křičela Knapková a Svoboda naštěstí zvolnil. „Ale docela jí to šlo,“ zhodnotil jezdecký výkon elitní skifařky.

Svoboda se vody bál

I na dětském, méně vratkém skifu, se David Svoboda necítil příliš bezpečněFoto Yan Renelt
Ta už na konci května učila svého parťáka jízdě na skifu. „Párkrát jsem měl pocit, že skončím ve vodě,“ komentoval svůj výkon na Vltavě olympijský vítěz, byť seděl v dětském, méně vratkém plavidle. „Ještě že skif není mezi mými pěti disciplínami, to by pak nebyla žádná sranda.“

V loděnici Slavie se odtrhnul od břehu a při jízdě mezi Jiráskovým a Palackého mostem musel zvládnout i složitou otočku. „Nějak jsem se přece musel vrátit,“ vtipkoval. „Je to strašně vratké, podruhé bych do toho už nešel.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud