15. dubna 2017 • 20:52

Start volejbalového finále pro Budějovice, vybojovaly výhru nad Kladnem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Volejbalisté Českých Budějovic zahájili lépe boje o titul, v Kladně vyhráli po obrovské bitvě 3:2. Jihočeši porazili kladenského rivala vůbec poprvé v sezoně po třech prohrách, všechny sety dnes skončily nejmenším možným dvoubodovým rozdílem. Série na čtyři výhry bude pokračovat v kladenské hale v neděli už od 15:30.



Kladno vyhrálo v únoru Český pohár a pak i základní část extraligy, která byla v této sezoně nebývale vyrovnaná. A to se potvrzuje i v sériích o medaile. Jihostroj vydřel první bod po dvou a čtvrt hodinách, stejným výsledkem 3:2 uspěl i sesazený mistr Liberec v první bitvě o bronz v hale Karlovarska.

V přeplněné kladenské hale byl hrdinou prvního setu českobudějovický blokař Mach, při jehož servisu hosté získali klíčový náskok, a také proměnil setbol. Jihostroj nadále dostával soupeře pod tlak podáním, a když Kladno nevyužilo setbol, získal i druhou sadu.

Papírový favorit ale zvládl další dvě těsné koncovky a vynutil si tie-break. Ani vedení 6:3 však domácím nestačilo a drama rozhodl exkladenský Sobotka bodem ze servisu na Hietanena. Domácím nestačilo ani 34 bodů univerzála Křesťana.

"Rozhodně jsme nebyli hlavami připraveni na finále, chyběla potřebná koncentrace a odhodlání," zlobil se kouč Středočechů Milan Fortuník. "Zkušený soupeř, který podobných utkání absolvoval hodně, nás zaslouženě potrestal. Bohužel ne všichni hráči přistoupili k zápasu tak, jak měli, a nebyli patřičně nastaveni na důležitost zápasu. Série může skončit 4:1 pro Jihostroj, jako stejným poměrem pro nás. Také zítřejší utkání bude hodně otevřené," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud