5. srpna 2017 • 16:40

Němky dominují volejbalu! Ludwigová s Walkenhorstovou vyhrály po olympiádě i MS

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plážovému volejbalu dál vládnou německé hráčky Laura Ludwigová a Kira Walkenhorstová. Rok po olympijském triumfu v Riu de Janeiro získaly zlato i na mistrovství světa ve Vídni, ve finále porazily americkou dvojici Lauren Fendricková, April Rossová 2:1 na sety.



Pětatřicetiletá Fendricková a stejně stará světová šampionka z roku 2009 Rossová měly na dunajském ostrově namále v osmifinále, od vyřazení s českými reprezentantkami Barborou Hermannovou a Markétou Nausch Slukovou je ve čtvrtek dělil jediný míč. Nakonec se probily až do finále a první set vyhrály 21:19, další dvě sady ale ztratily vysokým rozdílem osmi a šesti bodů.

Ludwigová a Walkenhorstová získaly v ženské kategorii pro Německo první zlato z MS. Bronz vybojovaly nejvýše nasazené Brazilky Larissa a Talita, které v utkání o třetí místo zvítězily nad Kanaďankami Sarah Pavanovou a Melissou Humanaovou-Paredesovou v rozhodujícím třetím setu 18:16.

Larissa má ze světových šampionátů už pátou medaili, k dosavadním čtyřem včetně zlata z roku 2011 jí dopomohla bývalá spoluhráčka Juliana. Brazilské volejbalistky tak i na jedenáctém MS udržely unikátní medailovou sérii, pokaždé měly na stupních vítězů alespoň jeden pár.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud