23. června 2018 • 10:06

Plány beachvolejbalové legendy? Čtvrté zlato z olympiády a pak NBA na písku

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pět olympiád, tři zlaté medaile, jedna bronzová a jedno čtvrté místo. A k tomu tři tituly mistryně světa. Kerri Walshová Jenningsová (39), legenda plážového volejbalu a nejúspěšnější hráčka historie, se poprvé představila i v Česku. Nestárnoucí Američanka v Ostravě hrála turnaj Světové série FIVB, ve skupině společně s Nicole Branaghovou po boji porazily i český tým Martina Bonnerová - Šárka Nakládalová, ovšem mezi šestnáct nejlepších se nedostala. „Čím jsem já starší, tím mladší hráčky potkávám,“ usmívala se legenda.



V Ostravě chtěla Walshová Jenningsová vyhrát. „Pořád se chci zlepšovat a zápasy jako tento poslední vás nutí pokračovat v práci. Miluju to, tohle je má motivace,“ říkala brzy čtyřicetiletá matadorka po vyřazení s jiným americkým párem Hughesová-Summerová (18, -20, -16).

Na olympiádě poprvé hrála Kerri Walshová už v roce 2000. Ještě klasický šestkový volejbal, s USA skončila čtvrtá. Pak se vrhla na plážový volejbal a v něm byla takřka bezkonkurenční. S Misty Mayovou vyhrála třikrát olympiádu a třikrát mistrovství světa. V Riu 2016 brala bronz s April Rossovou.

Markéta Nausch Sluková a její radost v prvním kole play off
Markéta Nausch Sluková a její radost v prvním kole play off

„Čím jsem já starší, tím mladší hráčky potkávám,“ usmívala se. „Je to zábava, věk není nic víc než číslo, vůbec nad ním nepřemýšlím. A nejcennější titul je pro mě ten, který přijde.“ V Ostravě fanouškům předvedla řadu parádních výměn, i po prohraných zápasech zamířila nejdřív za malými podavači míčů a dobrovolníky, kteří upravovali hřiště. „Příští rok přijedu zase,“ slíbila.

S Branaghovou jsou aktuálně až na 43. místě světového žebříčku a jsou nad nimi čtyři americké páry. I tak mají ambice nejvyšší. „Tokio (olympiáda v roce 2020) je velký cíl. V Riu jsem získala bronz a chtěla bych kariéru zakončit zlatou medaili z olympiády. Je před námi spoustu práce, abychom se vůbec kvalifikovaly. Ale cíl je jasný - kvalifikovat se a vyhrát!“

Čemu se bude věnovat po kariéře? „Začnu pracovat na projektu nové beachvolejbalové ligy. Chceme být něco jako NBA, nejlepší na světě. Velmi dobré prize money, televize... Věříme, že i Česká republika tam bude zastoupená.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud