12. dubna 2021 • 20:47

Ještě není konec. Budějovice odvrátily mečbol i konec volejbalové sezony

Autor: ČTK, vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Volejbalisté Českých Budějovic odvrátili konec finále extraligy. Na palubovce Karlovarska už prohrávali ve třetím utkání 0:2 na sety a v tie-breaku čelili mečbolu, ale nakonec zvítězili po setech 26:28, 23:25, 25:23, 25:22 a 20:18. Stav série hrané na tři vítězné zápasy snížili na 1:2. Čtvrtý duel se uskuteční v pátek na jihu Čech od 20:20.



Českobudějovický trenér René Dvořák poprvé od začátku utkání ve finálové sérii nasadil zkušeného univerzála Filipa Rejlka, který se odvděčil skvělým výkonem a 33 body. „Prokázal svoje umění, ale tohle patří celému týmu,“ řekl kouč Dvořák v České televizi.

„Šance jsme měli, nevyužili je a Budějovice začaly být kompaktnější,“ konstatoval po první domácí extraligové porážce v sezoně trenér Karlovarska Jiří Novák a k výkonu svého týmu dodal: „Přišlo mi to na můj vkus moc profesorský a to nemůžeme. Musíme hrát s mladickou nerozvážností a radostí.“

První set rozjeli Jihočeši rázně a vedli 9:2, ale jako v předešlých zápasech hráli v koncovce bázlivě. Domácí odvrátili tři setboly a sadu získali. „Ukázala se naše síla v hlavě, jak jsi jdeme za vítězstvím,“ uvedl libero Daniel Pfeffer. Povzbuzení hráči Karlovarska získali převahu a i ve druhém setu zvládli lépe závěr. „Je tam množství nevynucených chyb a to Karlovarsko trestá. To musíme změnit,“ řekl devětatřicetiletý Rejlek, který před třemi lety pomohl k titulu právě Karlovarsku.

Volejbalisté Českých Budějovic odvrátili konec finále extraligy
Volejbalisté Českých Budějovic odvrátili konec finále extraligy

Západočeši i ve třetím setu dlouho vedli a zdálo se, že už je v cestě za titulem nic nezastaví. „Stále bojujeme,“ povzbuzovali se hráči Českých Budějovic a dokázali se vyhecovat k otočce. Třetí i čtvrtý set získal v obraně jistější Jihostroj pro sebe.

V rozhodujícím tie-breaku hosté od začátku vedli, ale málem jim výhra unikla mezi prsty. Karlovarsko při podání svého veterána nahrávače Lukáše Ticháčka otočilo z 11:13 na 14:13 a mělo mečbol, ale neuspělo. Následovaly čtyři setboly Českých Budějovic, které rázně odvrátil univerzál Patrik Indra, při pátém ale byl zablokován domácí Marc Wilson.

„To je na volejbalu krásný. Už jsme byli na lopatě, ale vykřesali jsme naději. Doufám, že nám to naleje sílu a sebedůvěru, kterou jsme na začátku sérii postrádali,“ řekl Dvořák.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud