12. září 2021 • 18:01

Beachvolejbalové mistrovství klubů ovládlo Kladno. Strahov s olympioniky byl třetí

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tradičně na závěr domácí sezony se uspořádalo beachvolejbalové mistrovství republiky klubů. Ve třídenním turnaji na Pankráci dominoval tým Volejbal Kladno CZ, který ve finále přehrál Beachvolejbalovou školu Praha 3:2 na celkové body. Na třetím místě skončil Beachclub Strahov, za který nastoupil Ondřej Perušič a David Schweiner. České jedničky nehráli spolu, utvořili nové dvojice s talentovanými spoluhráči. „Formát soutěže dává dohromady netradiční týmy. Perun a Dave se pro tento turnaj rozdělili a do hry zasvěcovali mladé naděje Kryštofa Olivu a Vaška Kůrku,“ prohlásil Vít Mařík, předseda klubu Beachclub Strahov.



Celkem osm klubů nastoupilo do šestého ročníku atraktivní akce. ČEZ Mistrovství České republiky klubů v beachvolejbale se hraje ve formátu dva mužské a ženské páry, případný pátý duel rozhodne mix. A právě ten se odehrál v semifinále, ve kterém proti sobě nastoupili hráči ze Strahova a Kladna. Olympionik David Schweiner s Annou Dostálovou v něm nestačili až v tiebreaku na sourozence Jakuba Gála a Elišku Davidovou (dříve Gálovou). Ve druhém semifinále byli lepší hráči a hráčky Beachvolejbalové školy Praha, kteří porazili Pakrác 4:1.

Finálové utkání zahájili lépe beachvolejbalisté z Kladna, když Martin David a Honza Štefko porazili nadějné reprezentanty Tomáše Semeráda a Tadeáše Trousila. O titulu ale opět rozhodl mix a sourozenci Gálovi si připsali další rozhodující výhru. V zápase o třetí místo porazil Strahov domácí Pankrác a zatím z každého klubového mistrovství odjel s medailí.

Semifinále
Beachclub Strahov – Volejbal Kladno CZ 2:3
Beachvolejbalová škola Praha – Beachklub Praha Pankrác 4:1
o 3. místo
Beachclub Strahov – Beachklub Praha Pankrác 4:1
Finále
Volejbal Kladno CZ – Beachvolejbalová škola Praha 3:2

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud