10. února 2017 • 14:31

Trest last minute. Rusce zakázali kvůli podezření z dopingu start ve sprintu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mezinárodní biatlonová unie IBU krátce před startem dnešního sprintu žen provizorně suspendovala Rusku Jekatěrinu Glazyrinovou kvůli podezření z dopingu. Devětadvacetiletá účastnice zimních olympijských her v Soči 2014, jejímž individuálním maximem ve Světovém poháru je předloňské druhé místo z Hochfilzenu, je jedním z 31 ruských biatlonistů, o kterých se ve spojitosti s organizovaným dopingem v Rusku zmiňovala druhá zpráva Světové antidopingové agentury (WADA).



IBU v tiskové zprávě uvedla, že podle vyšetřování zvláštní komise mohlo několik vzorků Glazyrinové obsahovat zakázané látky, s nimiž bylo následně nedovoleně manipulováno. Ve startovní listině ji nahradila Irina Usluginová.

Z 31 obviněných biatlonistů byly už v prosinci předběžně suspendovány Olga Viluchinová a Jana Romanovová, které mezitím ukončily kariéru. Proti zbývajícím IBU formálně zahájila řízení a později oznámila, že 22 jich bylo zastaveno kvůli nedostatku důkazů. Vyšetřování ostatních sedmi stále pokračuje. Pokud by byl doping Viluchinové a Romanovové prokázán, česká štafeta žen by získala bronz z her v Soči, kde původně doběhla čtvrtá.

Speciální příloha: Vše o MS v biatlonu 2017, Hochfilzen - čtěte ZDE »

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud