15. února 2017 • 20:42

Koukalová s další medailí. Popletli její trofej, nechtěla dělat ostudu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedna česká vlajka vedle druhé zpříjemnila biatlonistce Gabriele Koukalové medailový ceremoniál na náměstí v Hochfilzenu. Při přebírání stříbra po vytrvalostním závodu na mistrovství světa se neslo: "Gabča!" Česká hvězda se dočkala bouřlivé podpory, tentokrát se jí povedlo i otevřít oslavné šampaňské. Menší trapas způsobili pořadatelé, když Koukalové omylem předali trofej určenou pro třetí závodnici v pořadí.



Češi, kteří dorazili na druhou část šampionátu, vytvořili Koukalové atmosféru, jako by vyhrála zlato. "Děkuji," dalo se odečíst z úsměvu české závodnice ještě na stupních vítězů a bylo vidět, jak je přes únavu ze závodu z podpory fanoušků nadšená.

"Bylo úžasné, jak volali opakovaně moje jméno. Díky nim jsem si to vystoupení na stupínek užila mnohem víc než v předchozích dnech," děkovala.

Koukalová dřela pro manžela. Chci si tě ještě užít, řekla po puse v cíli - čtěte ZDE »

Sedmadvacetiletá Koukalová může srovnávat, pro cenný kov si přišla už potřetí. Zlato totiž získala ve sprintu a bronz poté přidala ve stíhacím závodu. "Která medaile byla nejvydřenější? Ono se to nedá moc porovnávat. Ty disciplíny jsou každá jiná. Ale řekla bych, že nejvydřenější bylo to třetí místo," uvažovala Koukalová.

Gabriela Koukalová na medailovém ceremoniálu po vytrvalostním závodu. České biatlonistce se tentokrát povedla otevřít lahev šampaňského
Gabriela Koukalová na medailovém ceremoniálu po vytrvalostním závodu. České biatlonistce se tentokrát povedla otevřít lahev šampaňského

Ve vytrvalostním závodu ji od vítězné Laury Dahlmeierové z Německa dělila necelá půlminuta. "Myšlenky všech závoďáků rozhodně směřují ke zlatu, ale musím být střízlivá. Jsem ráda za to, co se doteď povedlo. A je skvělé mít sbírku kompletní," řekla.

Ještě ale nevěděla, kam si doma medaile vystaví. "Ještě nemám žádný speciální místo. Už mám problém v posledních letech trošku to doma někam poskládat."

Na stupních vítězů biatlonistky zase otvíraly šampaňské. Zatímco v neděli Koukalová s lahví bojovala a špunt jí pomohla vyndat až Němka, tentokrát to zvládla sama. "Potrénovala jsem. Dvě lahve jsem mezitím otvírala. Jsem ráda, že se to povedlo, protože se mi nezamlouvala představa, že budu mít další ostudu," smála se.

Malou ostudu si zato utrhli pořadatelé. Koukalové dali správně stříbrnou medaili, ale omylem skleněnou trofej určenou pro třetí místo. Češka to rychle zjistila, hned po vyhlášení spěchala za třetí Italkou Alexií Runggaldierovou a ceny si vyměnily.

Speciální příloha: Vše o MS v biatlonu 2017, Hochfilzen - čtěte ZDE »

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud