Romana Barboříková
Premium
29. ledna 2023 • 16:40

Rybář před MS v biatlonu: Václavík si řekl o místo. Jak se chystá Davidová?

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozšířené stupně vítězů, ale také občasné střelecké výpadky. Taková byla druhá část sezony nejlepších českých biatlonistů. Markéta Davidová, Michal Krčmář a jejich kolegové už se připravují na mistrovství světa, které odstartuje smíšenou štafetou v Oberhofu 8. února. Česká hvězda si potřebuje připomenout střeleckou sebedůvěru. „Věřím, že šlo jen o drobné zaváhání, to se dá dát do kupy,“ říká v rozhovoru pro deník Sport a web iSport.cz sportovní ředitel českých biatlonistů Ondřej Rybář. Naznačil už také, kdo doplní tým pro MS.



Vrcholem této sezony je mistrovství světa v německém Oberhofu. Jistou účast na něm z českých biatlonistů mají z žen Markéta Davidová, Jessica Jislová, Tereza Voborníková a Lucie Charvátová. Mužský tým budou tvořit Michal Krčmář, Jakub Štvrtecký, Tomáš Mikyska a Jonáš Mareček.

Pro mnohé závodníky však bylo stěžejní také mistrovství Evropy. Na něm se totiž bojovalo o zbylé páté místo v obou týmech. „Adam Václavík si o něj svými výkony jednoznačně řekl,“ prohlásil Ondřej Rybář. U žen ale bylo rozhodování náročnější.

Biatlonisté mají za sebou druhou část sezony Světového poháru. Jak jste s ní spokojený?
„Spokojení asi nikdy úplně být nemůžeme. Samozřejmě jsou tam výsledky, které nás potěšily, ale i ty, které ne. Výkony určitě nasvědčují, že na MS nejedeme jen tak pro nic za nic, že tam máme svá želízka v ohni. Ale je tam spousta věcí, které nevyřešíme mávnutím proutku, to je to, co nás dlouhodoběji trápí. Pokud chceme silný tým, potřebujeme k tomu mít minimálně čtyři lidi. A to nás dál čeká, budovat a budovat.“

Markéta Davidová potvrdila, že už nějakou dobu patří do světové špičky, a svým způsobem se tam vrátil i Michal Krčmář. To jsou dobré zprávy, že?
„Jsou to dva závodníci, kteří momentálně český biatlon táhnou. Markéta do světové špičky určitě patří, každý si všiml, jak velký kus práce udělala v rychlosti střelby. To, že teď v závěru malinko bojovala s ležkou

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud