Ivo Pospíšil
16. prosince 2016 • 10:17

Biatlon v Česku sbírá chválu: Jako na fotbale, Nové Město se zbláznilo

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Martin Fourcade nebyl jediný. Kdo vlétl na trať, zíral. „Moc se mi tu líbí. Už se těším, až tu budu zase závodit v sobotu,“ přiznal i Emil Hegle Svendsen o spektáklu v Novém Městě na Moravě, kde hned v první den biatlonového SP přišlo na sprint mužů 25 500 fanoušků. Dostalo se tak nedávným komplimentům, v nichž se akce přirovnávala k biatlonovému Super Bowlu.



Ještě před začátkem akce si trenér kanadských reprezentantů Matthias Ahrens vyfotil tribuny a napsal: „Čeká nás biatlonový Super Bowl“. Francouzský novinář Guillaume Claret zase jen žasl: „To je tribuna jak na fotbale."

A co teprve, když se jejich předpoklady včera naplnily. Navzdory pracovnímu dni dorazilo do Vysočina Arény na sprint mužů 25 500 a pod jejich řevem se i země na startu otřásala. Navíc fandili nejen Čechům… zvýšené ovace si užívali i Martin Fourcade nebo Ole Einar Björndalen.

„Je to neskutečné, co se tady podařilo za pět let vytvořit. Všechna čest před organizátory. Pro náš sport je dobře, že se takové návštěvy nedějí jen v Německu,“ říkal pak Fourcade, jenž závod vyhrál.

Při biatlonu v Novém Městě panovala fantastická atmosféra
Při biatlonu v Novém Městě panovala fantastická atmosféra

A po sprintu se pak ohlasy jen hemžily.

„Tahle trať mi sedí a byla tu skvělá atmosféra. Už se těším, až tu budu závodit znovu,“ prohlásil třeba třetí Emil Hegle Svendsen a jeho krajan Johannes Thingnes Bö si zase napsal na Twitter: „Čtvrté místo. Nové Město se ale zbláznilo.“

Návštěvnost za jeden totiž byla více než dvojnásobná oproti té, která byla za pět závodních dní na úvod sezony ve švédském Östersundu (12 000). A čísla dál porostou.

I na dnešní závod žen se totiž chystá podobná návštěva a vše má eskalovat o víkendu, kdy je na tribuny i na tratě beznadějně vyprodáno. Dohromady by tak Nové Město na Moravě mohlo v neděli přivítat celkem 110 až 120 tisíc fanoušků.

„Dát světový pohár do Česka byl výborný nápad,“ prohodil proto bývalý závodník Björn Ferry a na Twitter jako ukázku sdílel video z dojezdu osmého Ondřeje Moravce .

Český biatlon vyzývá: Vemte Rusku závody! Více čtěte ZDE>>>

Pocta pro Čechy! 25 tisíc diváků hnalo biatlonisty v Novém Městě až do cíle
Video se připravuje ...

SP V BIATLONU NOVÉ MĚSTO 2016 - AKTUALITY ZDE>>>

Od budíčku ke startu. Jak vypadá od den biatlonisty před závody
Video se připravuje ...
 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud