7. března 2020 • 15:44

Češky zradila ve štafetě střelba a skončily desáté, vyhrály suverénní Norky

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sobota patří v Novém Městě na Moravě biatlonovým štafetám. Češky sice měly skvěle namazené lyže, ale zklamala je střelba. Na jedno trestné kolo musela Markéta Davidová, na dvě Lucie Charvátová. Eva Kristejn Puskarčíková dojela do cíle na desátém místě skoro 4 minuty za vítěznými Norkami. 



České biatlonistky musely v proměnlivém počasí s větrem a deštěm na tři trestná kola. Na střelnici navíc osmnáctkrát dobíjely a na vítězné Norky, které jely bez nemocné Marte Olsbuové Röiselandové, ztratily téměř čtyři minuty. Druhé místo obsadila Francie, třetí byly Němky.

Jislová třikrát dobíjela a štafetu rozjela na osmém místě. Davidová na svém úseku především v běhu tradičně stahovala a posunula se na čtvrté místo, po střelbě vestoje ale musela na trestné kolo a nakonec předávala rovněž osmá. Charvátová jednou kroužila při obou zastávkách na střelnici a klesla na desáté místo.

Do závěrečného úseku Češky vbíhaly už s dvouminutovou ztrátou na čelo. Puskarčíková spotřebovala dalších šest nábojů navíc a vyvarovala se trestného kola, na posun v pořadí to ale nestačilo. V závěrečném sprinterském souboji o deváté místo prohrála ve fotofiniši se Švýcarkou Lenou Häckiovou.

Vítězné Norky byly jen jednou ze tří štafet, které se mohly pyšnit čistou střelbou, a spotřebovaly jen osm nábojů navíc. Na trestné kolo musely druhé Francouzky i třetí Němky. Všechny terče sestřelily už jen šesté Italky a Estonky na 18. místě.

Štafeta mužů začne ve Vysočina Areně v 17:00. S kariérou se v ní po devatenácti letech rozloučí Michal Šlesingr, jenž nastoupí v českém týmu spolu s Ondřejem Moravcem, Jakubem Štvrteckým a Michalem Krčmářem.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud