8. ledna 2015 • 16:32

Pád přes zbraň, chyby na střelnici. Biatlonisté štafetu nedojeli

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští biatlonisté odstoupili z dnešní štafety Světového poháru v německém Oberhofu už během prvního úseku. Michal Krčmář v jednom ze sjezdů spadl přes zbraň, na střelnici poté chyboval, po střelbě vleže musel dokonce na dvě trestná kola a po zastávce vstoje byl ze závodu odvolán.



Závod v nevyzpytatelném mlhavém a větrném počasí nakonec vyhráli navzdory 12 dobíjením a jednomu trestnému kolu olympijští šampioni Rusové. Jejich finišman Anton Šipulin v cílové rovince předstihl o 2,3 sekundy Nora Oleho Einara Björndalena, jehož tým dobíjel desetkrát a musel jednou na trestné kolo. Třetí skončila s odstupem více než minuty a půl Francie, která měla na střelnici stejnou bilanci jako vítězné Rusko.

"V tomhle případě asi nemá cenu plýtvat silami dalších závodníků, i když tím klesneme v pořadí národů," řekl šéftrenér Ondřej Rybář České televizi.

Závod začal kvůli mlze a větru se zpožděním a Krčmářovi start nevyšel. Před první střelbou na zledovatělé trati spadl. "Kousla se mu lyže a šel do kotrmelce přes zbraň," popsal Rybář.

Mířidla malorážky měl závodník od sněhu a zvažovalo se, zda by si neměl vzít rezervní zbraň. "Pro ležku je vždy lepší vlastní zbraň, profouknout to, mířidla ale asi nebyla úplně v pořádku jako po nástřelu," uvedl Rybář.

Krčmář dva terče z pěti ani po dobití třemi náboji netrefil, musel na dvě trestná kola a jel poslední. I vstoje třikrát dobíjel, terče sice nakonec zasáhl, ale stále byl na chvostu s odstupem více než tří minut na čelo.

SP v biatlonu v Oberhofu (Německo):

Muži - štafeta 4x7,5 km: 1. Rusko (Garaničev, Lapšin, Malyško, Šipulin) 1:15:24,1 (1 trestný okruh + 12 dobíjení), 2. Norsko (Christiansen, Os, J. Bö, Björndalen) -2,3 (1+10), 3. Francie (S. Fourcade, Beatrix, Desthieux, Maillet) -1:32,3 (1+12), 4. Německo -2:43,7 (2+12), 5. Ukrajina -4:08,5 (2+18), 6. Švýcarsko -4:27,9 (6+19), ...ČR nedokončila.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud