27. prosince 2015 • 17:00

TOP 10 roku Soukalové: Zmeškaný start, medaile, zpěv i žluťásek

Autor: rou, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Gabriela Soukalová ukázala v roce 2015 minimálně dvě tvářeGabriela Soukalová ukázala v roce 2015 minimálně dvě tvářeFOTO: Koláž iSport.cz

    Biatlonistka Gabriela Soukalová má za sebou pořádně nabitý rok. Na jeho začátku se ještě potýkala se ztrátou formy i motivace po olympijské sezoně, pak se ale přes úspěchy ve štafetách dokázala vyšvihnout i k individuálnímu stříbru z mistrovství světa. Po náročné přípravě pak novou sezonu zahájila fantasticky a rok 2015 končí jako vedoucí závodnice Světového poháru. Podívejte se na 10 nejzajímavějších událostí, které Gabrielu Soukalovou potkaly.

  • Vítězné štafety

    Vstup do roku 2015 vyšel českým biatlonistkám parádně. Hned 7. ledna v německém Oberhofu ovládla ženská štafeta ve složení Eva Puskarčíková, Gabriela Soukalová, Jitka Landová a Veronika Vítková závod Světového poháru. Štafetový triumf pro české barvy získaly po dlouhých 17 letech, navíc hned za týden v Ruhpoldingu dokázala tahle čtveřice úspěch zopakovat.

    Páteční Sport Magazín nabízí exkluzivní materiál s českými biatlonistkami Páteční Sport Magazín nabízí exkluzivní materiál s českými biatlonistkamiFoto Archiv Sport

  • Pozdě na startu

    Gabriela Soukalová dobíhala v Oberhofu na start na poslední chvíli. Kvůli ztracenému poutku u hůlky Gabriela Soukalová dobíhala v Oberhofu na start na poslední chvíli. Kvůli ztracenému poutku u hůlkyFoto Koláž iSport.cz, Repro ČT Sport

    Soukalová jako členka zlatých štafet na začátku roku získávala sebevědomí i formu, nicméně v Oberhofu předvedla i svou tradiční roztržitost. Cílem kamer se stala už před startem závodu s hromadným startem, na který dobíhala pozdě. Mimo jiné kvůli tomu, že ve spěchu ztratila poutko od hůlky. Do závodu tak vybíhala hodně daleko za svou startovní pozicí, ale i tak dojela aspoň desátá.

  • Stříbro před domácími davy

    Česká smíšená štafeta se v Novém Městě na Moravě chlubí stříbrnými medailemi Česká smíšená štafeta se v Novém Městě na Moravě chlubí stříbrnými medailemiFoto Barbora Reichová (Sport)

    Na začátku února se biatlonový svět přesunul do Nového Města na Moravě, kde čeští fanoušci předvedli, že z Česka se stala opravdová biatlonová velmoc. A hlasivky třiceti tisíc lidí dohnaly českou smíšenou štafetu ke sladkému stříbrnému úspěchu.

    Fanoušci táhli biatlonisty. Atmosféra? Kam se hrabe Německo!
    Video se připravuje ...

  • Zpěvačka v jídelně i v klipu

    Gabriela Soukalová to umí pořádně rozbalit Gabriela Soukalová to umí pořádně rozbalitFoto sport

    Že se Gabriela Soukalová ráda chopí mikrofonu, už je známá věc. A že jí zpěv jde víc než dobře, to je tutovka. Spolu s biatlonovou kapelou vystřihla v Oslu The shoop shoop song od Cher svým kolegům v jídelně a všechny roztancovala, před začátkem nové sezony se pak představila jako zpěvačka i veřejnosti – a to dokonce s vlastním textem. Videoklip s názvem STK-áčko má za cíl podpořit projekt jejího partnera a badmintonisty Petra Koukala, který se zaměřuje na boj s rakovinou varlat a především prevencí.

  • Zlatý start mistrovství světa

    Večer, kdy Češi dostali medaile. Soukalová zpívala hymnu
    Video se připravuje ...

    Na velký individuální úspěch Gabriela Soukalová v roce 2015 stále čeká, ale stále je platnou členkou do štafet, což dokázala i v úvodu mistrovství světa ve finském Kontiolahti. Do něho česká smíšená štafeta vlétla fantastickým závodem, ve kterém finišman Ondřej Moravec dojel pro zlato – teprve čtvrté v české historii.

  • Poslední ranou přišla o zlato

    Gabriela Soukalová padla v cíli vytrvalostního závodu biatlonistek vyčerpáním na zem. Dlouho mohla doufat ve zlato, na druhou pozici ji odsunula až Ruska Jurlovová Gabriela Soukalová padla v cíli vytrvalostního závodu biatlonistek vyčerpáním na zem. Dlouho mohla doufat ve zlato, na druhou pozici ji odsunula až Ruska JurlovováFoto Repro ČT sport

    Konečně, tohle byla Gábina tak, jak jsme ji znali třeba z olympiády! Soukalová v individuálním závodě na 15 kilometrů na mistrovství světa vydolovala poslední zbytky sil a předvedla fantastický výkon s jedinou vadou na kráse – chyba při úplně poslední položce na střelnici ji stála zlato. Na stříbrnou pozici ji odsunula neznámá Ruska Jekatěrina Jurlovová. I tak ale Soukalová opět ukázala, že do světové špičky opravdu patří.

  • Zrzavá holka se naučila říkat ne

    Zrzavá biatlonistka Soukalová: Přítel teď má jinou holku
    Video se připravuje ...

    Po rozporuplné sezoně, do které po olympijském úspěchu nevstoupila tak připravená, jak by si přála, ale zakončila ji stříbrem z MS i z posledního závodu SP, se Soukalová rozloučila s domácími fanoušky exhibičním závodem v Břízkách. Tam se předvedla s novým účesem a barvou vlasů a jasným poselstvím do budoucna: na některé společenské akce, které jí narušovaly přípravu, je prostě potřeba říkat ne.

  • Zavolejte mi!

    Na začátku bylo hecování přítele, badmintonisty Petra Koukala. Ten ovšem na Evropských hrách v Baku medaili nezískal a Gabriela Soukalová tak splnila svůj slib v podobě zveřejnění telefonního čísla na facebooku. Kdekdo by se toho asi zalekl, bezprostřední holka Soukalová si to ovšem užila a přes dvě hodiny poctivě zvedala telefon, aby si popovídala s fanoušky. „Všechny hovory byly pozitivní. Moc vám za ně děkuji. Zvedli jsme mi náladu!“ vzkázala pak příznivcům.

    Gabriela Soukalová zveřejnila své telefonní číslo a povídala si s fanoušky Gabriela Soukalová zveřejnila své telefonní číslo a povídala si s fanouškyFoto Repro ČT sport

  • Síň slávy Sportu

    Jak Soukalová vstoupila do Síně slávy? Nechala si obarvit tvář
    Video se připravuje ...

    Před startem nové sezony přišla Gabriela Soukalová s Ondřejem Moravcem do redakce deníku Sport, kde byla uvedena do Síně slávy. A nebyla by to ona, aby to trošku neokořenila. Vedle rukou, které obtiskuje každý oceněný, totiž nabídla i svou tvář.

  • Jezdím ve žlutém!

    Příprava na novou sezonu tentokrát proběhla na jedničku a na tratích Světového poháru teď můžeme vidět trochu jinou Gabrielu Soukalovou: soustředěnější, silnější, sebevědomější. To vše se projevuje i na výsledcích. Ve Světovém poháru posbírala zatím kompletní sadu medailí a díky dalším umístěním v první desítce vstoupí do roku 2016 ve žlutém dresu vedoucí závodnice celkového pořadí.

    Gabriela Soukalová se raduje ze třetího místa ve stíhačce na 10 km v rakouském Hochfilzenu Gabriela Soukalová se raduje ze třetího místa ve stíhačce na 10 km v rakouském HochfilzenuFoto EPA

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud