4. dubna 2016 • 17:09

Soukalová gratulovala mamince. Dojala ji nejen zpěvem Lunetiků

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Gabriela Soukalová starší, maminka šampionky biatlonového Světového poháru, byla mezi víc než třiceti nejlepšími trenérkami a cvičitelkami, které převzaly ocenění z rukou osobností českého sportu. Soukalové gratuloval přítel její dcery Petr Koukal. Soukalová mladší poslala rozpustilé video, které zakončila slavným popěvkem kapely Lunetic.



Byla to malá odměna za třicet let trenérské kariéry, během níž Gabriela Soukalová starší během jejich mládežnických let trénovala spoustu pozdějších reprezentantů, například Ivana Masaříka, mistryni světa Kateřinu Losmanovou, Evu Puskarčíkovu, Jitku Landovou, Tomáše Krupčíka a samozřejmě také svou dceru Gabrielu. Ta sice na vyhlášení přijít nemohla, natočila aspoň ale gratulaci na kameru.

„Milá maminko, pro mě si byla vždycky nejlepší trenérka! Nevěřím, že kdokoli jiný by dokázal udržet takovýho smrada u sportu. Hlavně v momentech, kdy jsem utíkala ze startů a zahrabávala startovní čísla,“ hlásila Soukalová mladší.

To nejlepší si ale nechala na závěr své gratulace, v které zanotovala známý popěvek kapely Lunetic, komety mládeže devadesátých let: „Jsi moje máma, moje máma!“

Soukalová děkovala mamince. Nakonec i zazpívala Lunetiky
Video se připravuje ...

A mamince opravdu udělala radost.

„Vůbec jsem nic netušila, že mně tam Gabča řekne pár slov. To je celá Gabča a bylo to velmi milé. Velmi mě to dojalo a děkuju jí za to,“ řekla Soukalová starší.

Když stála na pódiu v sále České národní banky, gratuloval jí muž, který už skoro patří do rodiny, badmintonový reprezentant Petr Koukal .

„Byla jsem ráda, aspoň mně byl trochu oporou. O těch tchýních mi to připadá jako nějaká pověra, já s tím nemám žádný problém. Doufám, že spolu zůstanou,“ usmívala se Soukalová starší.

Koukal se snažil mamince své lásky nezkazit překvapení.

„Nevěděla, že jí cenu budu předávat. Nevěděla, že je oceněná. Akorát po cestě sem po schodech to někdo prokecnul: Tak se těšíš, až předáš tady svojí skoro tchýni cenu… Ale nějak jsem to zatloukl, že ne. Na pódiu vypadala překvapeně,“ říkal Koukal.

„To setkání je příjemné. Za každou z oceněných je třicet, čtyřicet let trenérské kariéry. Když si člověk představí ty tisíce dětí, tak obrovská úcta k těmto dámám! A jsem potěšený, že mezi nimi byla i paní Soukalová a samozřejmě to pro mě mělo příjemný náboj,“ dodal Koukal.

V rámci slavnostního odpoledne převzala Cenu Věru Čáslavské legendární gymnastka Věra Růžičková, olympijská vítězka v soutěži družstev z Her v Londýně 1948. Profesorka Anna Hogenová obdržela Diplom MOV za přínos do oblasti sportu žen. Objevem roku byla vyhlášena horolezecká trenérka Eliška Karešová.

Jak vypadala sezona Gabriely Soukalové? Přečtěte si ZDE>>>

Gabriele Soukalové starší gratuloval přítel její dcery Petr Koukal
Gabriele Soukalové starší gratuloval přítel její dcery Petr Koukal

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud