12. března 2017 • 17:30

Krčmář vyhořel na střelnici, česká štafeta dojela bez Koukalové šestá

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Haraslín nádhernou ranou překonal Markoviče, 4:1!
Sparta - Baník: Drama na Letné! Ewertonův průnik zužitkoval Kubala, 4:3!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká smíšená štafeta biatlonistů skončila na Světovém poháru v Kontiolahti po dvou trestných kolech šestá. Čtveřice Eva Puskarčíková, Veronika Vítková, Michal Šlesingr a Michal Krčmář doplatila na selhání Vítkové a Krčmáře při střelbě vleže. I bez odpočívající hvězdy Martina Fourcadea vyhráli Francouzi, jejichž finišman Quentin Fillon Maillet projel cílem o jedenáct sekund před Němcem Arndem Peifferem. Třetí byla Ukrajina, na kterou Češi ztratili asi 55 vteřin.



V české sestavě chyběla druhá žena průběžného pořadí SP Gabriela Koukalová i aktuálně nejlepší český muž Ondřej Moravec, které trenéři nominovali do závodu dvojic. K podobnému kroku sáhly i další týmy a Češi byli ve hře o medaili.

Puskarčíková se při střelbě vestoje těsně vyhnula trestnému kolu a předávala jako desátá se ztrátou 17 sekund na druhé místo. Vítková v úvodním běžeckém kole manko dojížděla, ale pak musela na trestné kolo a propadla se na 12. místo. Díky solidní stojce už její ztráta nenarůstala a po chybách ostatních předávala jako sedmá s odstupem minuty a půl na čelo.

Do hry o stupně vítězů vrátil českou štafetu Šlesingr. Jen jednou dobíjel a s přispěním výborného běhu stáhl na nejlepší půl minuty. Krčmáře vysílal na závěrečný úsek ze čtvrté pozice se zhruba desetisekundovou ztrátou na medaili.

Při úvodní střelbě ale Krčmář, který byl v Kontiolahti bezchybný ve sprintu, z prvních pěti ran trefil jen jednou terč. Po dobíjení musel na trestné kolo a Češi se propadli na páté místo. Na medaili najednou ztráceli přes 50 sekund.

Pak ještě Krčmář neodolal náporu Nora Emila Hegleho Svendsena, který vytáhl norskou štafetu na páté místo. O lepší umístění připravily favorizovanou čtveřici dohromady tři trestná kola Marte Olsbuové a Tirill Eckhoffové.

Francouze dostala do čela hned na prvním úseku Marie Dorinová Habertová. Její kolegové Anais Bescondová, Simon Desthieux a Fillon Maillet už vedení nepustili. Němci se pohybovali na druhé příčce od poloviny závodu.

Z vítězné sestavy z mistrovství světa v Hochfilzenu dnes jel pouze Peiffer. Ukrajinci souboj o bronz s Ruskem rozhodli na závěrečné střelbě, kdy byl Dmytro Pidručnyj úspěšnější než Jevgenij Garaničev.

Smíšená štafeta (2x6+2x7,5 km):

1. Francie (Dorinová Habertová, Bescondová, Desthieux, Fillon Maillet) 1:11:34,5 (0+9), 2. Německo (Horchlerová, Hammerschmidtová, Doll, Peiffer) -11,0 (0+10),
3. Ukrajina (Varvynecová, Abramovová, Semenov, Pidrušnyj) -27,1 (0+6),
4. Rusko -47,8 (0+10),
5. Norsko -1:15,0 (3+8),
6. ČR (Puskarčíková, Vítková, Šlesingr, Krčmář) -1:22,4 (2+13).

Konečné pořadí SP (po 5 závodech):
1. Německo 264,
2. Francie 257,
3. Rakousko 201,
...9. ČR 175.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud