13. dubna 2020 • 20:18

Co s lístky na biatlon v Novém Městě? Fanoušci dostali tři možnosti

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Majitelé vstupenek na letošní závody Světového poháru v biatlonu v Novém Městě na Moravě, které se kvůli pandemii koronaviru uskutečnily bez přítomnosti diváků, mají tři možnosti, jak s lístky naložit. Mohou si je nechat vyměnit za vstupenky na příští ročník, mohou požadovat zpět celou kupní cenu a mohou také uhrazenou částku věnovat na podporu biatlonu a pořádání světových akcí ve Vysočina Aréně. Oznámil to prezident Českého svazu biatlonu Jiří Hamza prostřednictvím prodejce vstupenek TicketLIVE.



Fanoušci si mohou jednu ze jmenovaných možností zvolit prostřednictvím speciálního formuláře, ke kterému se dostanou po zadání kódu vstupenky. Učinit tak mají nejpozději do 8. června. „Finanční prostředky budou vraceny na základě požadavků od 1. května 2020, kdy, doufáme, bude dokončeno jednání s Vládou ČR o částečné kompenzaci ztrát ze Světového poháru,“ uvedl Hamza.

Pokud se diváci rozhodnou vyměnit lístky na závody SP v příštím roce, obdrží nové vstupenky na ekvivalentní den a stejné místo. Nové Město bude Světový pohár hostit od 11. do 14. března 2021.

Letos se ve Vysočina Aréně závodilo od 5. do 8. března. Do ochozů a k tratím se chystalo každý den zhruba 30.000 fanoušků, ale tři dny před zahájením rozhodla Bezpečnostní rada státu kvůli riziku šíření koronaviru o tom, že se SP uskuteční bez přítomnosti diváků.

Bronzová Markéta Davidová
Bronzová Markéta Davidová

„Rozhodnutí státních orgánů jsme přijali s velkým respektem a porozuměním, byť situace pro nás nebyla a stále není jednoduchá,“ uvedl Hamza ve vzkazu fanouškům a poděkoval jim za přízeň. „Přestože se nakonec světový biatlon odehrál ve Vysočina Areně bez Vás a před prázdnými tribunami, po celou dobu jste byli Vy všichni s námi a za to Vám moc děkujeme. Vlna solidarity, která mezi Vámi a námi počátkem března proplouvala, nás fascinuje dodnes,“ konstatoval.

Rozpočet akce činil přibližně 70 milionů korun. Hamza již dříve avizoval, že jedná s ministerstvem školství o kompenzaci ztrát, které se pohybují okolo 50 milionů korun. „V nich byla kalkulována dotace od ministerstva školství mezi 12 a 16 miliony, ale ve chvíli, kdy se závody rušily, ještě nebyly rozdělené prostředky na významné sportovní akce. Zbytek je ztráta zhruba 35 milionů ze vstupného, merchandisingu a dalších věcí, plus pět milionů za smluvní partnery,“ citoval dnes Hamzu server České televize. Šéf českého biatlonu počítá s kompenzací ztrát ve výši zhruba 60 procent.

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud