17. března 2023 • 15:50

Sprint biatlonistek v Oslu odložen kvůli počasí. Závod by byl jen o štěstí

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Počasí výrazně narušilo program posledního podniku Světového poháru v biatlonu. Kvůli hustému sněžení a mlze byl v Oslu odložený páteční sprint žen. Pořadatelé nejprve posunuli start o půlhodinu, poté ale museli přesunout celý závod na sobotu.  Uskuteční se místo plánovaného stíhacího závodu, který pořadatelé zrušili. 



Závěrečný sprint tohoto ročníku, v němž měla bojovat i pětice českých reprezentantek v čele se sedmou ženou seriálu Markétou Davidovou, měl původně odstartovat v 15:20. Kvůli husté mlze byl nejprve o půl hodiny odložen a následně přesunut na další den. O novém harmonogramu bude IBU informovat během příštích hodin.

„Šlo především o viditelnost na střelnici. Nebyly by tam stejné podmínky,“ řekl sportovní ředitel Německého biatlonového svazu Felix Bitterling. „Bylo to víc než hraniční. Bylo by to jen o štěstí,“ doplnil.

Nejblíže vítězství v disciplíně je aktuální mistryně světa Němka Denise Herrmannová Wicková, která vede o čtrnáct bodů před Italkou Dorotheou Wiererovou. Malý křišťálový glóbus za stíhací závod získala Francouzka Julia Simonová, která má o 23 bodů více než druhá Elvira Öbergová ze Švédska. Simonová vede i celkové pořadí Světového poháru, a to o 144 bodů před Wiererovou.

Ve hře je ještě maximálně 180 bodů. Po sobotním sprintu by měl program v Oslu vyvrcholit závodem s hromadným startem.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud