16. ledna 2024 • 10:15

Někteří Norové vítězí víc než jejich krajané. Prý díky teorii o barvě vlasů

Autor: rb
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chyběl mu kousíček, přesto svého krajana porazit nedokázal. Z trojice Norů na stupních vítězů skončil Vetle Sjästad Christiansen druhý. Před ním byl Johannes Dale-Skjevdal. Přitom do posledního kola vbíhal Christiansen na první pozici, byl však předstižen. A má na to svou teorii. Podle něj mají totiž soupeři se zrzavými vlasy určitou výhodu.



Před ním Johannes Dale-Skjevdal, za ním Johannes Thingnes Bö. Víte, co mají muži, kteří doprovodili v neděli Vetle Sjästada Christiansena na stupních vítězů kromě křestního jména společného? Oba mají zrzavé vlasy. Právě z toho vychází teorie druhého muže stíhacího závodu v Ruhpoldingu, proč nedokázal vyhrát.

Když měl před sebou poslední okruh nedělního závodu a ohlédl se, viděl za sebou dva vlčáky, nebo podle barvy vlasů spíš lišky, které mu jdou po krku. Bö ho sice nepředstihl, ale Dale-Skjevdal ano.

„Máme takovou svou teorii, že zrzci se zakyselují méně než blonďatí a tmavovlasí. V kontextu vrcholového sportu je na tom něco jedinečného,“ usmíval se tmavovlasý Christiansen v rozhovoru pro norský list VG.

A ještě svou teorii podpořil. „Když je venku horko, trochu s tím bojují. Ale jakmile přijde chlad a zima, něco se s jejich těly děje. Jsou extra dobří. Je to teorie tenká jako žiletka, ale stojíme si za ní,“ pokračoval obyvatel Osla.

A co na to jeho kolegové z reprezentace a zároveň soupeři? Dale-Skjevdal se jen pousmál. „Vetle má spoustu podivných teorií. Některým věřit můžete, ale ne všem.“

To Bö parťáka podpořil víc. „Myslím, že to může mít něco společného se zrzavými vlasy a tím, že můžeme jít víc na doraz. Máme gen, který je trochu silnější v tvrdých podmínkách,“ řekl lídr Světového poháru.

Sám Christiansen ale doufá, že v dalších závodech se jeho teorie nepotvrdí.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud