Romana Barboříková
11. ledna 2024 • 10:55

Potíže biatlonové superstar pokračují, Bö vynechá štafetu. Proč měnil hole?

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Minulá sezona byla pro Johannese Thingnese Böa z říše snů. Zato v té současné ho provází jedna komplikace za druhou. Nejprve si při páce s bratrem Tarjeiem pohmoždil loket, pak se vypořádával s bezfluorovými vosky. Před Vánoci měl zase potíže s holemi, které musel v novém roce vyměnit. A v Ruhpoldingu kvůli nachlazení zatím vůbec netrénoval a v pátek nenastoupí do štafety.



Páteční závod mužských štafet se bude muset obejít bez největší hvězdy současného světového biatlonu. Trenéři norské reprezentace se do ní rozhodli nenasadit Johannese Thingnese Böa. V uplynulých dnech v Ruhpoldingu kvůli nachlazení ani netrénoval a Norové nechtějí riskovat vážnější potíže.

I když u Böa nejde o jedinou komplikaci v poslední době. Už v první části sezony se potýkal s nepříjemnými odřeninami na rukou v oblasti mezi palcem a ukazováčkem. Ty mu způsobovaly lyžařské hole.

„Trápily mě odřeniny uvnitř uchycení tyčí. Vyzkoušel jsem různé popruhy, aniž bych našel něco, co by nezpůsobovalo oděrky, které se navíc stále zhoršovaly a narůstaly. Takže jsem musel změnit hole,“ vysvětloval problémy, které vedly po Vánocích ke změně značky tohoto vybavení.

Při rozhovoru pro norskou televizní stanici NRK také ukázal hojící se odřeniny a přidal, že s norským výrobcem mu stejně o Vánocích skončila smlouva.

Ačkoliv se snažil, u předchozí značky variantu, která by mu nepůsobila potíže, nenašel.

„Trápilo mě to, protože hole nasazujeme a sundáváme opravdu mnohokrát během každého dne v roce, takže jsem musel ruce určitým způsobem polohovat, abych se vyhnul odřeninám. A člověk se na to nechce soustředit. Takže změna byla nutná,“ dodal mladší z bratrské dvojice Böových.

Bolest byla na vině i toho, že norská hvězda nebyla na trati schopná podávat stoprocentní výkon, což závodník jeho formátu v žádném případě nechce. Naštěstí pro něj tyto oděrky nezpůsobily žádný zánět či infekci.

„Proto jsem se snažil včas přestat, aby to nezašlo tak daleko. Teď už je to opravdu dobré, nemám odřeniny, nové hole fungují,“ pochvaloval si Bö.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud