19. listopadu 2011 • 16:46

Březina dobruslil na Grand Prix třetí a postoupil do prosincového finále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Krasobruslař Michal Březina obsadil třetí místo v Grand Prix v Paříži a kvalifikoval se do prosincového finále soutěže. Jednadvacetiletý vítěz říjnové Americké brusle si na Trofeji Erika Bomparda připsal třetí umístění na stupních vítězů v Grand Prix v kariéře. Suverénně vyhrál mistr světa Patrick Chan z Kanady.



Čtvrtý muž z předchozích dvou světových šampionátů Březina si v dnešní volné jízdě udržel pozici, jež mu patřila po krátkém programu. Stejně jako v pátek vynechal český krasobruslař čtverný skok a rozhodčí jeho volnou ohodnotili jako čtvrtou nejlepší.

Březina nicméně díky součtu 218,60 bodu uhájil náskok před čtvrtým Adamem Ripponem z USA, jehož porazil o 71 setin bodu. Před měsícem při vítězství v americkém Ontariu dostal Březina od rozhodčích o 2,60 bodu méně.

Tři týdny po výhře na domácí Kanadské brusli si připsal druhý triumf v sezoně dvacetiletý světový šampion Chan, jenž získal 240,60 bodu. Druhého Song Nana z Číny předstihl o 16,5 bodu.

Chan a Březina mají po dnešku jistotu, že se zúčastní finále GP v Québeku, jež se uskuteční od 8. do 11. prosince. Český krasobruslař bude navíc startovat ještě za týden v šesté soutěži seriálu v Moskvě, kde se představí i jeho krajan Tomáš Verner.

Trofej Erika Bomparda, závod seriálu Grand Prix v krasobruslení v Paříži:

Muži: 1. Chan (Kan.) 240,60, 2. Song Nan (Čína) 224,10, 3. Březina (ČR) 218,60.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud