27. ledna 2012 • 11:40

Český krasobruslař Verner: Pljuščenkův přístup nechápu

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

I přes natažené vazy v koleni a ortézu sahá český krasobruslař Tomáše Verner po medaili z ME. Po krátkém programu je třetí a šanci na posun má o to větší, že zvučný protivník Jevgenij Pljuščenko skáče kvůli zdravotním komplikacím jen trojité skoky. „Přijde mi to zvláštní. Snad se rozhodčí budou rozhodovat podle toho, co se děje na ledě,“ přeje si Verner před zítřejšími volnými jízdami.



81,14 bodů. Tolik má Tomáš Verner po krátkém programu. A je spokojený. Obhájce bronzové medaile drží po včerejšku třetí příčku a je největší hrozbou pro dvojici Rusů v čele Jevgenije Pljuščenka a Artura Gačinského.

„Rusové asi udělají všechno možné, aby se udrželi na medailích, ale nám ostatním se to nelíbí a budeme dělat vše proto, abychom jim jejich plány překazili,“ říká Verner na oficiálních stránkách své zastupující agentury Sport Invest.

Hlavní show ale nastane již zítra od 15.00, kdy jsou v Sheffieldu na plánu rozhodující volné jízdy. „Každý tam má nějaký plán na čtverné skoky. Pouze Pljuščenko dává najevo, že to chce zvládnout kvůli zdravotním potížím jen s trojitými skoky,“ říká Verner.

Tomáš Verner nechápe Pljuščenkův přístupFoto ČTK/AP

Právě Pljuščenkův přístup, včetně jeho konstatování: „Pokud nevyhraji, nic se nestane. Medailí už mám dost,“ je pro Vernera možným klíčem. I když ho trochu rozčarovává. Ruský krasobruslař totiž v Sheffieldu laboruje se zraněným meniskem a netají se tím, že hned po šampionátu půjde na operaci.

„Umím pochopit jeho zdravotní problémy, ostatně každý se s tím občas potýkáme. Jen moc dobře nechápu, proč se svým jménem vyráží na šampionát a předem vyhlašuje, že nebude skákat čtverné skoky. Trojáky ty on zvládá skvěle, skáče je od dvanácti let, ale celé mi to přijde takové zvláštní,“ kroutí hlavou Verner.

Šanci na úspěch ale podle něj má celá finálová šestka. Tedy i krajan Michal Březina, jenž je po jednom pádu právě zatím šestý. „Jedno vím jistě: konečné pořadí prvních šesti bude po sobotě zcela jiné, než je nyní,“ říká mistr Evropy z roku 2008, který nyní favorizuje Španěla Fernandéze.

„A osmibodový rozdíl na prvním a šestém místě? To je jeden nepovedený skok, rozdíl není opravdu rozhodující. Jen ale doufám, že rozhodčí budou rozhodovat podle toho, co se děje na ledě,“ uzavřel český krasobruslař.

Tomáš Verner nechápe Pljuščenkův přístup
Tomáš Verner nechápe Pljuščenkův přístup

Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud