21. října 2018 • 08:56

Skvělý Březina! V Grand Prix se po čtyřech letech vrátil na stupně vítězů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Krasobruslař Michal Březina se po čtyřech letech vrátil na stupně vítězů v závodě Grand Prix. Na Americké brusli udržel postavení po krátkém programu a skončil druhý. Na pódiu byl v Grand Prix naposledy v roce 2014 v Rusku, kde obsadil třetí příčku. Americkou brusli suverénně vyhrál mistr světa Nathan Chen z USA.



Březinovi se znovu vydařil čtverný salchow, tentokrát za něj v kombinaci zařadil dvojitý toeloop. Zvládl čistě i většinu naplánovaných trojitých skoků, měl pouze výpadek při výjezdu u druhého axelu a druhý salchow byl jen dvojitý.

Za volnou jízdu získal 157,42 bodu a obsadil druhé místo i v této části soutěže. „Pro mě to byl poměrně dobrý pokrok od posledního závodu v Salt Lake City a také od poslední sezony. Pořád jsou tam věci, na kterých je potřeba pracovat, ale na první Grad Prix je to dobré. Mohl jsem bruslit ještě trochu lépe, ale je začátek sezony a je pořád čas něco budovat,“ uvedl osmadvacetiletý Březina na webu mezinárodní federace ISU. Ve srovnání se Salt Lake City si ve volné jízdě polepšil o 29 bodů a celkově o 31.

Před třetím Sergejem Voronovem z Ruska měl třináctibodový náskok, ale na úřadujícího mistra světa Chena neměl. Devatenáctiletý Američan, který trénuje s Březinou u Rafaela Arutjunjana, zatím zařadil „jen“ tři čtverné skoky, přesto vyhrál o více než čtyřicet bodů.

Kategorii sportovních dvojic ovládli favorizovaní mistři Evropy a vicemistři světa Jevgenija Tarasovová a Vladimir Morozov z Ruska. V neděli vyvrcholí soutěže žen a tanečníků, ve kterých po první části soutěže vedou Japonka Satoko Mijaharaová a domácí pár Madison Hubbellová, Zachary Donohue.

Americká brusle, závod seriálu Grand Prix v krasobruslení v Everettu (USA):

Muži: 1. Chen (USA) 280,57 bodu, 2. Březina (ČR) 239,51, 3. Voronov (Rus.) 226,44.

Ženy - po krátkém programu: 1. Mijaharaová 73,86, 2. Sakamotová (obě Jap.) 71,29, 3. Samodurovová (Rus.) 64,41.

Sportovní dvojice: 1. Tarasovová, Morozov 204,85, 2. Jefimovová, Korovin (všichni Rus.) 178,98, 3. Cainová, Leduc (USA) 175,06.

Taneční páry - po rytmickém tanci: 1. Hubbellová, Donohue (USA) 78,43, 2. Guignardová, Fabbri (It.) 75,01, 3. Zagorská, Guerreiro (Rus.) 73,30.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud