24. ledna 2021 • 12:28

V Kitzbühelu opět slavil Feuz: Nemyslel jsem, že to bude stačit

Autor: ČTK, pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

I druhý sjezd Světového poháru v Kitzbühelu vyhrál švýcarský lyžař Beat Feuz. Druhého Francouze Johana Clareyho porazil o 17 setin sekundy a navázal na páteční triumf. Spolu s Feuzem se znovu prosadil na stupně vítězů i Rakušan Matthias Mayer, který byl dnes třetí. V pátek obsadil loňský vítěz závodu na slavném Hahnenkammu druhé místo.



Feuzovi cenné vítězství ve sjezdu v Kitzbühelu dlouho těsně unikalo, v minulých šesti letech skočil čtyřikrát druhý. Nyní si připsal double, což se během jednoho závodního víkendu před ním povedlo jen šesti lyžařům - naposledy Francouzi Lucu Alphandovi v roce 1995.

Patnáctým vítězstvím v kariéře se třiatřicetiletý Švýcar dostal do čela hodnocení sjezdu, které ovládl v uplynulých třech sezonách. Závod ovlivnila mlha v horní části trati, kvůli níž byl sjezd dvakrát přerušen.

„Po projetí cílem jsem si nemyslel, že to bude stačit,“ řekl Feuz, který startoval s číslem devět. Nikdo ze soupeřů však jeho čas neohrozil. „Zdá se, že to Beatovi nějako zachutnalo. Uvidíme, jestli mu to v dalších závodech dokážeme ztížit,“ uvedl Mayer.

Sjezd se měl jet původně v sobotu, ale kvůli nepříznivým povětrnostním podmínkám a stavu obávané sjezdovky Streif ho organizátoři o den odložili. Na dnešek plánovaný superobří slalom se uskuteční v pondělí. Páteční závod byl náhradou za zrušený sjezd ve Wengenu.

I druhý sjezd Světového poháru v Kitzbühelu vyhrál švýcarský lyžař Beat Feuz
I druhý sjezd Světového poháru v Kitzbühelu vyhrál švýcarský lyžař Beat Feuz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud