1. února 2021 • 14:24

Úleva pro Ledeckou: Blbý dohady před startem, ale všechno dobře dopadlo

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nepříjemná situace na startu dnešního super-G v Garmisch-Partenkirchenu nebude mít pro lyžařku Ester Ledeckou další důsledky. Těsně před její jízdou rozhodčí řešili, jestli může na start s přilbou bez homologační nálepky FIS. „Nechali mě jet, nediskvalifikovali mě,“ potvrdila česká sjezdařka, která tak skončila stejně jako v sobotu šestá.



Ledecká startovala s trojkou a před ní ze startovní listiny vypadla Rakušanka Christine Scheyerová. Ledecká však přesto zůstávala ve startovní bráně a v reálném čase nebylo jasné proč. Nakonec ale mohla do trati, ještě než závod skončil, měl však její trenér Tomáš Bank obavy z případné diskvalifikace.

„Na startu byly nějaké dohady ohledně mé helmy, což bylo blbý, protože to bylo fakt těsně předtím, než jsem měla startovat,“ vysvětlovala Ledecká. „Ale nechali mě jet, nediskvalifikovali mě. Všechno dobře dopadlo, to je důležité.“

Sice opět nezajela úplně perfektní jízdu, přesto to stačilo na šesté místo. Tím vyrovnala své druhé nejlepší umístění v disciplíně ve Světovém poháru. Líp zatím skončila jen v prosinci při vítězství ve Val d´Isere.

„Ta jízda byla dobrá. Samozřejmě tam bylo pár chyb, ale některé jsem si z minulé jízdy opravila. Hlavně mě to strašně bavilo, měla jsem pěknou pistu, bylo to fajn,“ pochvalovala si Ledecká.

Ester Ledecká v cíli druhého super-G v Garmisch-Partenkirchenu
Ester Ledecká v cíli druhého super-G v Garmisch-Partenkirchenu

V pořadí disciplíny ve Světovém poháru spadla ze třetího místa na čtvrté, zároveň však ztrácí jen 14 bodů na druhou v pořadí Corinne Suterovou ze Švýcarska. Pořadí super-G vede se suverénním náskokem další Švýcarka Lara Gutová-Behramiová, která vyhrála poslední čtyři závody v disciplíně.

„Lara zajela opět fantastickou jízdu, já se těším, až se na ni v klidu podívám a poučím se z ní,“ uvedla Ledecká.

Sněhová obojživelnice z pěti super-G jednou vyhrála a třikrát byla šestá. Od začátku zimy vypadla z elitní desítky jen dvakrát v Crans Montaně. Poprvé kvůli pádu ve sjezdu a pak den poté, když skončila v super-G patnáctá.

„Jsem strašně ráda, že mám takhle vyrovnané výkony. To je pro mě nejvíc, co může být. Protože držím kontakt se špičkou, je důležité, že se pořád posouvám dopředu a jsem už tak nějak mezi nimi,“ hodnotila Ledecká.

Přesně za týden začíná v Cortina d´Ampezzo lyžařské mistrovství světa, kde Ledeckou na úvod čeká alpská kombinace.

„Já to beru jako každý další závod, i nějaký okresní přebor bych jela naplno jako mistrovství světa,“ usmívala se Ledecká. „Jakmile to je závod, dám do toho úplně všechno. A stejné to bude s mistrovstvím světa.“

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud