1. února 2021 • 13:28

Ledecká v Ga-Pa zase šestá. Kvůli nálepce jí hrozili diskvalifikací!

Autor: nit, vmn
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sněžná obojživelnice Ester Ledecká dojela i ve druhém super-G v rakouském Garmisch-Partenkirchenu na 6. místě, ale její tým musel řešit velké komplikace. Závodní helma totiž nemá nálepku s certifikací FIS a podle trenéra Tomáše Banka hrozila diskvalifikace. V oficiálních výsledcích však zůstala se ztrátou 1,13 sekundy za vítěznou Švýcarkou Larou Gutovou-Behramiovou.



Tohle pro Ledeckou rozhodně nebyla ideální příprava na start. Stála na něm s trojkou a první problém se objevil ve chvíli, kdy se s číslem dvě neobjevla Rakušanka Christine Scheyerová. Česká sjezdařka tím přišla o čerstvé informace z trati. Ve startovní bráně pak navíc ještě chvíli čekala. A důvodem bylo malé drama.

„Mysleli jsme výš, ale se startovním číslem dva jsme jí nemohli dát pořádný report i taktiku kvůli tomu, že se nahoře objevily problémy s materiálem,“ vysvětloval v přenosu České televize trenér Tomáš Bank. „Místo toho, abychom jí mohli dát informace ze sjezdovky, tak tam řešili problém s helmou. Řeší se to doteď, nevíme, jestli nebude diskvalifikovaná.“

Rozhodčí na startu si všimli, že na závodní přilbě Ledecké chybí homologační známka. Tu zřejmě Češka ztratila při nedávném pádu v Crans Montaně, při němž skončila v záchranných sítích.

„V podstatě se jedná o to, že asi při pádu v Crans Montaně se sloupla taková malá nálepka, která potvrzuje, že helma je certifikovaná. Já jsem si nevšiml, že je sloupnutá, a Ester v ní nesmí jezdit,“ uvedl Bank. „Budu se snažit to nějakým způsobem vyřešit. Jak jsem se dozvěděl, celou dobu koukám na pravidla, stahuju různé certifikáty těch helem.“

I přes komplikace zůstala Ledecká i v oficiálních výsledcích na šestém místě. Navzdory předstartovnímu stresu opět předvedla velmi solidní jízdu. Ve výsledcích byla šestá se ztrátou 1,13 sekundy na suverénní Švýcarku Larou Gutou-Behramiovou, která vyhrála čtvrtý super-G v řadě. O překvapení se potarala druhým místem vedoucí závodnice Světového poháru Slovenka Petra Vlhová, která se v této disciplíně vůbec poprvé dostala na stupně vítězů.

Ledeckou teď čekají dva dny volna a potom už bude trénovat na místě mistrovství světa v italské Cortině d´Ampezzo.Šampionát začíná přesně za týden alpskou kombinací.

Ester Ledecká na trati druhého super-G v Garmisch-Partenkirchenu
Ester Ledecká na trati druhého super-G v Garmisch-Partenkirchenu

Vstoupit do diskuse
4
Články odjinud


Články odjinud