Martin Hašek
3. března 2021 • 16:19

Ledecká: snowboard jako hrozba. Střídání s lyžemi si vybírá daň na těle

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nosí oblečení z komiksu, jako by byla opravdová superhrdinka. Fakt je, že Ester Ledecká tak na sjezdovkách kolikrát vypadá. Jenže v realitě superhrdinkou není. Obdivuhodná mise světem dvou různých sněhových sportů si čas od času vybírá splátky na jejím těle. Tak jako před pár dny na světovém šampionátu ve snowboardingu. Nebylo to poprvé. Je zjevné, že se změny mezi lyžemi a snowboardem pro ni stávají citlivým problémem. Jaké reálné potíže může mít podle sportovního fyzioterapeuta?



Neunesla snowboard jednou rukou nad hlavou, což byla pro Ester Ledeckou na mistrovství světa v Rogle zásadní komplikace. A rozhodně ne proto, že by po vítězném závodě měla potíže předvést se svým prknem tradiční vítězné gesto. Tentokrát se nedostala ani na start.

Co přesně se ve Slovinsku událo, není zcela jasné, protože komunikační kanál ze strany Ledecké je tajemný jako hokejisté při play off. Je ale možné dát dohromady pravděpodobnou verzi událostí. Protože Ledecká ve zdravotní šlamastice zdaleka není poprvé.

Vzpomínáte na její slavné prosincové vítězství v super-G ve Val d´Isere? Bylo tehdy o to zvonivější, že ho Ledecká dosáhla pouhých osm dní po snowboardovém triumfu v paralelním obřím slalomu v Cortině d´Ampezzo. To bylo opravdu jako z komiksu!

„Na jedné straně z toho jste unavení. Jsem na snowboardu, jdu na lyže a říkám si: Pamatuju si pořád, jak se to dělá?“ líčila Ledecká. „Ale já měním mozek. Když jsem na snowboardu a někdo se mě zeptá na lyže, tak odpovím: O čem to mluvíš? Můj mozek je čerstvý. Když se změním na lyžařku, jsem čerstvá lyžařka.“

Reálné riziko

Přetočit z jedné disciplíny na druhou hlavu je ale snadnější, než to udělat s celým tělem.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud