Martin Hašek
3. prosince 2021 • 04:45

Soupeřky pro Ledeckou: nešťastná královna i manželka fotbalisty

Vstoupit do diskuse
0
  • Kdo jsou největší soupeřky české lyžařky Ester Ledecké?Kdo jsou největší soupeřky české lyžařky Ester Ledecké?FOTO: Koláž iSport.cz

    Tohle je její místo. Kanadské Lake Louise patří k nejúspěšnějším zastávkám Ester Ledecké na kolotoči lyžařského Světového poháru. Už před pěti lety tady senzačně dvakrát bodovala v dobách, kdy pro soupeřky ještě byla tou drzou snowboarďačkou. V roce 2019 tady dokonce poprvé vyhrála elitní závod ve sjezdu. Dnes, pokud počasí dovolí, bude bojovat o dobrý start do olympijské zimy v rychlostních disciplínách. „Lake Louise bude hodně důležité,“ ví její lyžařský kouč Tomáš Bank. Kdo jsou největší soupeřky české sjezdařky?

  • Sofia Goggiaová (It.)

    Sjezdařská královna minulé zimy, i když zároveň trochu nešťastná. V lednu se v Garmisch-Partenkirchenu trochu ledabyle pustila dolů ze sjezdovky a při pádu si vážně poranila koleno. Přišla pak o domácí MS v Cortině d´Ampezzo. V říjnu ale byla jmenovaná italskou vlajkonoškou pro ZOH v Pekingu a v Lake Louise vyhrála první trénink.

  • Corinne Suterová (Švýc.)

    Při neúčasti Goggiaové si v minulé zimě vychutnala mistrovský sjezd v Cortině, v super-G navíc získala stříbrnou medaili. V posledních sezonách patří k nejrychlejším závodnicím a pro Peking má jasnou motivaci. Věřte, nebo ne, olympijskou medaili ještě nemá.

  • Lara Gutová-Behramiová (Švýc.)

    Královna světového šampionátu v Cortině, kde vyhrála super-G a obří slalom a navíc získala bronz ve sjezdu. Manželka švýcarského reprezentačního záložníka Valona Behramiho před rokem vládla především v super-G, v němž vyhrála pořadí Světového poháru.

  • Ilka Štuhecová (Slovin.)

    K dvojnásobné světové šampionce ve sjezdu má Ester Ledecká na okruhu blízko. Od vážného pádu v Crans Montaně v únoru 2019 se do úplné špičky nevrátila, STR ji ale sama řadí mezi největší soupeřky.

  • Mikaela Shiffrinová (USA)

    Slalomová fenoménka, která minulý víkend v Killingtonu 46. vítězstvím v jedné disciplíně Světového poháru vyrovnala legendárního Ingemara Stenmarka. Už ale dávno nezáří jen v obloucích. V roce 2019 vyhrála na MS super-G, z minulé sezony má z tohoto závodu bronz.

     

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud