10. prosince 2023 • 10:30

Další zrušený závod! Ledecká i Nová nepojedou. Sjezdovka není bezpečná

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nepříznivé počasí nadále komplikuje alpským lyžařům i sjezdařkám sezonu. Ženy včetně olympijské vítězky Ester Ledecké či Terezy Nové dnes přišly o superobří slalom Světového poháru ve Svatém Mořici, muži nepojedou slalom ve Val d'Isere. Federace FIS oznámila, že po nočním dešti a sněžení nejsou sjezdovky bezpečné. V této sezoně nepříznivé počasí zrušilo již deset z 21 závodů.



 

Ledecká se v pátek vrátila do lyžařských závodů 23. místem v super-G, den nato odjela první sjezd po roce a tři čtvrtě a komplikované zlomenině klíční kosti. Byla o příčku lepší a měla výrazně menší ztrátu na nejrychlejší. Nová se v sobotu na trať ani nedostala, měla jet jako jedna z posledních, ale pořadatelé kvůli zhoršení podmínek závod předčasně ukončili.

Dnes ráno po vydatném nočním dešti i sněžení v obou střediscích jury rozhodla, že oba závody ruší. "Trať by nezaručila bezpečné a férové podmínky," oznámili francouzští pořadatelé necelé dvě hodiny před plánovaným startem. "Podmínky se přes noc dramaticky zhoršily," konstatovali organizátoři ze Svatého Mořice.

Rozmary počasí umožnily uspořádat z 21 závodů SP jen jedenáct, z toho devět ženských a pouhé dva z mužského kalendáře. V sobotu ve Francii v obřím slalomu si odbyl premiéru v seriálu David Kubeš, ve startovní listině dnešního závodu Češi nebyli.

Muži přišli také o závody v rakouském Söldenu, pod Matterhornem na hranici Švýcarska s Itálií i tři rychlostní v Beaver Creeku v USA. Od čtvrtka jsou na programu další dva sjezdy a jedno super-G ve Val Gardeně v Itálii. Ženy měly více štěstí na počasí, nejely stejně jako muži dva nové sjezdy v Zermattu/Cervinii. Koncem příštího týdne by Ledecká a spol. měly závodit právě ve Val d'Isere.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud