Martin Hašek
25. března 2024 • 04:50

Ledecká: Vynechat prkno? To radši bez glóbu. Bank chce, aby přibrala

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to tak trochu vzpomínka na budoucnost. Sněhová obojživelnice Ester Ledecká se téměř na dvě sezony vytratila z lyžařské špičky. Rok ztratila kvůli zranění klíční kosti, končící zimu jí řádně ztížila dlouhodobá nemoc. Při finálovém víkendu Světového poháru v Saalbachu Hinterglemmu však bylo její jméno zpátky ve světle pozornosti. Páteční vítězství v super-G připomnělo její lyžařské možnosti. Jak se ale ukázalo během unikátního trojrozhovoru s jejími kouči Tomášem Bankem a Justinem Reiterem, Ledecké stále nestačí zářit jen v jednom sportu. Pro blízkou budoucnost plánuje výlet do světa obřího slalomu, který by jí mohl otevřít dveře do fantastické sféry boje o velký lyžařský globus. „Ale kdyby tam nebyl ani jeden závod ve snowboardu, tak bych si ten globus asi nechala utéct,“ říká Ledecká. 



Bydlení pro světový šampionát 2025 už má Ester Ledecká vybrané. Hotel Alpenblick v rakouském Hinterglemmu stojí asi 300 metrů od cílového prostoru. V sobotu se v něm Ledecká posadila ke stolu, na kterém byla v její narozeninový den spousta darované čokolády. S koordinátorem svého týmu a lyžařským koučem Tomášem Bankem a snowboardovým trenérem Justinem Reiterem uvolněně diskutovala mimo jiné o tom, jak se poprala s těžkými časy, během nichž ji internetoví rozumbradové už odepsali.

„Opravdu bych nerada dávala těmhle škarohlídům za pravdu. Chci dokázat, že to není náhoda, že každý rok jsem schopná vyhrát závod na lyžích i na snowboardu,“ usmívá se Ledecká. Po temné době teď může uvažovat, kam svůj výjimečný talent posunout dál.

Tomáš Němec, vlastník lyžařské firmy, s kterou spolupracujete, po vašem pátečním vítězství v super-G řekl, že byste mohla vyhrát velký glóbus, pokud byste se na lyžování víc soustředila. Co na to říkáte?
Ledecká: „To říkají všichni už léta, na to už jsem zvyklá. Takovéhle názory mě opravdu nepřekvapí.“
Bank: „Mimochodem,

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud