9. prosince 2009 • 12:29

Na Jizerskou 50 dorazí i mistr světa Veerpalu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Letošní mistr světa z Liberce ze závodu na 15 kilometrů klasicky Andrus Veerpalu přijede na Jizerskou padesátku, která se v Bedřichově bude konat 10. ledna.



Estonský běžec na lyžích se chce připravit na závod na 50 kilometrů klasicky na olympiádě ve Vancouveru.

Dvojnásobný olympijský vítěz Veerpalu porazil na šampionátu v Liberci Lukáše Bauera, kterého na stejné trati připravil o zlato také na olympiádě v Turíně.

Osmatřicetiletý Estonec bude jednou z největších hvězd závodu, neboť na 50 kilometrů klasicky má ze Salt Lake City stříbrnou medaili a na stejné trati vyhrál před deseti lety mistrovství světa.

"Andrus má Jizerskou padesátku v plánu. Na olympijských hrách ve Vancouveru bude závod na 50 km s hromadným startem jeho hlavní disciplínou, takže je pro něj tento závod ideální příležitostí vyzkoušet si, jak na tom je," řekl podle dnešní tiskové zprávy šéf běžeckého úseku estonské lyžařské federace Paavo Nael.

Veerpalu však nebude jediným adeptem na vítězství, podruhé totiž přijede do Liberce Nor Thomas Alsgaard, pětinásobný olympijský vítěz.

V jednání je opět také účast dalšího slavného norského běžce Björna Dählieho, osminásobného olympijského vítěze, který startoval již předloni. Hlavní domácí nadějí bude Stanislav Řezáč, jenž se snaží o nominaci na olympiádu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud