28. února 2009 • 13:34

Churavý po skoku dvanáctý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvanácté místo obsadil Pavel Churavý jako nejlepší z českých sdruženářů ve skocích na velkém můstku v závodu jednotlivců na světovém šampionátu v Liberci, který odpoledne vyvrcholí během na 10 km volnou technikou.



Churavý skočil 122,5 metru a na vedoucího Francouze Jasona Lamyho Chappuise (131 m) před během ztrácí v přepočtu minutu a tři vteřiny.Skok se nepovedl Američanovi Toddu Lodwickovi. Vítěz obou předchozích individuálních závodů na libereckém šampionátu skočil jen 117 metrů a na první místo má manko minuty a 38 vteřin.

Stejně daleko jako Lodwick skočil Aleš Vodseďálek, jemuž patří 27. místo. Tomáš Slavík si připsal skok o tři metry kratší a figuruje na 38. pozici se ztrátou dvou minut a čtyř vteřin.Za vedoucím Francouzem je zatím lídr Světového poháru Anssi Koivuranta, který však podle posledních informací do běhu nenastoupí vinou následků chřipky, kvůli níž musel oželet čtvrteční týmový závod.

Do druhé části by dnes prý zasáhl jen tehdy, pokud by po skoku vedl a měl výrazný náskok.Lamy Chappuis tak bude na tratích ve Vesci odrážet nápor jiných Finů Janneho Rynnänena a Lauriho Asikainena, kteří skončili ve skoku na třetím a čtvrtém místě.Churavého dělí od Rynnänena 33 sekund.

"Není to špatná výchozí pozice. Když budou dobré podmínky při běhu, tak jsem schopný se udržet nahoře," řekl novinářům Churavý. Se svým pokusem ve skoku byl spokojený. "Dneska to byla trochu loterie, ale byl to slušný skok," uvedl.

Skoky sdruženářů výrazně narušily vrtochy počasí. Jury soutěž dvakrát přerušila, prvních čtrnáct závodníků, kteří na začátku skákali daleko, muselo jít na můstek dvakrát. Mezi nimi i Vodseďálek na snížení nájezdového okna prodělal a započítal se mu skok o sedm metrů kratší, než jaký předvedl v prvním kole.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud