29. září 2010 • 05:00

Stát spasí Neumannovou. Zaplatí 50 milionů

Autor: hp
Vstoupit do diskuse
56
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nekonečný příběh jménem financování MS v Liberci ze státní kasy pokračuje! Ministr školství Josef Dobeš chce, aby daňoví poplatníci zaplatili polovinu z více než stamilionových dluhů, které po sobě zanechala šéfka organizačního výboru šampionátu Kateřina Neumannová. Dluhy dosahují bez penále 108 milionů korun.



„Dvacet pět milionů by přispělo ministerstvo financí, dalších pětadvacet jsme připraveni najít v našem rozpočtu ministerstva školství,“ nechal se slyšet Josef Dobeš.

Dalšími dvaceti pěti miliony by přispělo město Liberec a zbytek by netrpěliví věřitelé organizátorům pravděpodobně odpustili.

Stát by měl na umoření obřího dluhu vydat další peníze, přestože před časem vyšlo najevo, že dluhy zřejmě nevznikly jen díky „nepředvídatelným“ důvodům, kterými vzniklý schodek Kateřina Neumannová vždy vysvětlovala.

Tedy například sněhovou kalamitou v průběhu šampionátu či celosvětovou ekonomickou krizí a propadem prodeje vstupenek. Z rozpočtu pořadatelů se totiž zřejmě platil i fotograf pracující na oslavě narozeninové party slavné lyžařky.

Olympijskou vítězku donesli k dortu usměvaví svalovci
Olympijskou vítězku donesli k dortu usměvaví svalovci

„Chápu, že pan ministr s tím chce pracovat. Já ale nejsem toho názoru, že by se měl daňový poplatník na tomto ještě nějak podílet,“ sdělil ministr financí Miroslav Kalousek. Zda vláda návrh ministra školství schválí, by se mělo rozhodnout do dvou týdnů.

Organizační výbor hospodařil s rozpočtem ve výši 623 milionů korun. Celou částku si měli pořadatelé v čele s Neumannovou sehnat sami, přesto vláda již na samotné konání šampionátu v minulosti přispěla sumou přesahují 250 milionů korun. Výsledek? 108 milionů dluhů a 90 nespokojených věřitelů.

Vstoupit do diskuse
56
Články odjinud


Články odjinud