26. února 2022 • 15:52

Janatová se ve sprintu přiblížila maximu, v Lahti byla jedenáctá

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Běžkyně na lyžích Kateřina Janatová obsadila 11. místo ve sprintu Světového poháru volnou technikou v Lahti a přiblížila se životnímu maximu. Michal Novák byl osmnáctý. Vyhráli olympijští šampioni z Pekingu Johannes Hösflot Klaebo z Norska a Švédka Jonna Sundlingová.



V Lahti startovali tři čeští reprezentanti a všichni postoupili z kvalifikace do vyřazovací části. V ní se dostala nejdál Janatová, jež jela semifinále. Ve své jízdě obsadila šesté místo a byla klasifikována jako jedenáctá. O dvě příčky zaostala za životním devátým místem ze sprintu v Drážďanech v prosinci 2020.

Druhá Češka Tereza Beranová, jež proklouzla do hlavní fáze jako poslední třicátá, vypadla ve čtvrtfinále a skončila na 25. pozici. První kolo bylo konečnou také pro Nováka, jenž byl ve své rozjížďce čtvrtý o jednu příčku za trojnásobným olympijským šampionem z Pekingu Alexandrem Bolšunovem. Do semifinále se na čas nedostal Novák ani slavný Rus.

Finálové jízdy měly naprosto odlišný průběh. Zatímco Sundlingová si dojela pro vítězství suverénně s více než třísekundovým náskokem, Klaebo do posledních metrů bojoval s vítězem kvalifikace Lucasem Chanavatem. Nakonec lídr SP porazil Francouze ve fotofiniši o pouhé čtyři setiny.

Švédky obsadily kompletní stupně vítězů, šestá dojela vedoucí žena seriálu Natalja Něprjajevová z Ruska. U mužů rozbil Chanavat norský trojblok.

V neděli se v Lahti pojedou závody 10 a 15 km klasickou technikou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud