10. března 2019 • 18:20

Japonský skokan Kobajaši přepsal historii. Koudelka byl v Oslu sedmý

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skokan na lyžích Rjoju Kobajaši vyhrál s předstihem jako první Japonec v historii celkové hodnocení Světového poháru. V dnešním závodu v Oslu mu k tomu stačilo páté místo. Roman Koudelka obsadil sedmou pozici a poosmé v sezoně se vešel do elitní desítky.



Z vítězství se na Holmenkollenu radoval domácí favorit Robert Johansson. Osmadvacetiletý skokan, který v sobotu pomohl novým rekordem můstku 144 metrů k výhře norského týmu, slavil individuální triumf poprvé v sezoně.

Kobajašiho jediný konkurent v průběžném pořadí Polák Kamil Stoch dnes zaváhal. Po nevydařeném druhém kole skončil až třináctý a za japonským rivalem zaostává pět závodů před koncem sezony o rovných 500 bodů. Kobajaši má ale na kontě jedenáct výher, zatímco Stoch zvítězil jen dvakrát a soupeře už tak nemůže předstihnout.

Druhé místo za Johanssonem dnes obsadil po prvním kole vedoucí Rakušan Stefan Kraft. Na třetí příčku se z osmého místa propracoval Peter Prevc ze Slovinska.

Koudelka v polovině závodu figuroval na jedenáctém místě, pak ale předvedl jeden z nejlepších pokusů druhého kola a skokem dlouhým 130 metrů si o čtyři příčky polepšil. V průběžném pořadí SP si upevnil 12. místo.

"Změnili jsme s trenérem nájezdové postavení a pak už to vše začalo fungovat automaticky, to ve mně je. Mám ze všech tří skoků dnes stejně velkou radost. Byl to pro mě důležitý krok a moc se těším na další skoky. Je výborné, že RAW tour pokračuje už zítra," uvedl Koudelka v tiskové zprávě. V pondělí čeká skokany v norské minisérii kvalifikace v Lillehammeru.

V Oslu dnes bodovali i další dva čeští skokani Lukáš Hlava a Viktor Polášek. Ani jednomu z nich se ale druhé kolo nevydařilo a uzavřeli finálovou třicítku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud