17. července 2012 • 12:45

PRVNÍ FOTO lyžařky Záhrobské z nemocnice: Šárce už je do smíchu

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen před pár dny prodělala operaci mozku, lékaři jí odstranili nezhoubný nádor podvěsku mozkového. Lyžařka Šárka Záhrobská se cítí výborně, pomalu začíná chodit na procházky a těší se, až si bude moci i lehce zasportovat.



Byl to šok, když se na veřejnosti objevily první zprávy o tom, že Šárka Záhrobská je v nemocnici - možná s nádorem na mozku.

Sama trojnásobná medailistka z mistrovství světa sice strávila tři dny v umělém spánku, ale žádný horor prý neprožívala. "Od začátku jsem od doktorů věděla, že to není nic vážného, že to není zas tak velký zákrok," říká v rozhovoru, který s ní v nemocnici vedl manažer Karel Tejkal.

"Doktoři říkali, že se tam něco našlo, ale není to zhoubné a půjde to vyndat," vzpomíná Záhrobská. Na operaci ale musela, protože novotvar by mohl začít příliš tlačit na oční nerv.

"Neměla jsem z toho strach, měla jsem úžasnou podporu nejbližšího okolí a všechno dopadlo dobře," pochvaluje si bronzová žena z olympiády ve Vancouveru.

"Poslední dny začínáme chodit na procházky, jsem ráda, že už mi nikdo nemusí pomáhat. Neuvěřitelně se to zlepšuje, každý den cítím neskutečné pokroky," dodává Záhrobská, která vypadá výborně.

Operaci totiž lékaři provedli přes nosní dutinu a nemuseli tak otvírat lebku, díky čemuž si Záhrobská uchránila i svou hřívu dlouhých vlasů. Lyžařka už se také těší, až si bude moci zasportovat.

Šárka Záhrobská po operaci mozku vypadá výborně, zákrok probíhal šetrně nosní dutinouFoto Česká sportovní

"Doufám, že si třeba na kole budu moci vyjet co nejdřív. Musím ale být opatrná a nic neuspěchat," uvědomuje si. "Samozřejmě se těším domů, je to nuda, pořád vás nutí ležet, jíst v posteli... Teď už dlouho nechci jídlo v posteli vidět, těším se, že budu jíst u stolu," směje se Záhrobská.

"Ale jinak mám kolem sebe úžasné lidi, kteří mě sem chodí rozptýlit. Jsou tady třeba tři čtyři hodiny, povídáme si nebo něco hrajeme," popisuje, jak si krátí dlouho chvíli.

Mezi hrami vede scrabble, z knížek pak Zázraky se dějí i před snídaní od mistra Osha. Záhrobská se ale kouká i na filmy, třeba na klasické komedie Marie Poledňákové Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud