Martin Hašek
7. ledna 2013 • 16:41

Jak zařídit sníh ve Vesci? Vyškrábejte ho z mrazáku, radí vtipálek Razým

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
Jarolím: Překlenovací kouč, to lišák Koubek nemyslel vážně. Šádek je pojistka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak zajistit, aby závodníci při víkendových závodech Světového poháru v libereckém Vesci měli na čem lyžovat? Reprezentant Aleš Razým má jasno. Na facebookové stránce běžkařské reprezentace lidem radí, jak na to. Pomoct má sníh z mrazáku i ze sněhového děla v obýváku.



Sněhuláci tají, Evropa se koupe v teplotách vysoko nad nulou, ale v Liberci se v sobotu a v neděli musí jet závody Světového poháru v běhu na lyžích. Co s tím?

„První věc, co můžete udělat, je, že vyškrábete veškerý zásoby z mrazáku a připravíte si je ve smluvený čas na smluveném místě,“ vypráví v zábavném videu za Facebooku reprezentant Aleš Razým.

„Nebudete tam potřebovat kapra od Vánoc, to nikdo žrát nebude, maso tam určitě máte nějaký shnilý, to se bude všechno hodit…“

„Druhá věc je využít skvělý produkt domácí pokojové sněžné dělo značky Roomsnow,“ hlásí dál Razým a v rukách přitom drží plastový kelímek.

„To funguje tak, že podchladíte místnost, je potřeba tak minus čtyři stupně, aby to fungovalo. Když využijete nejnovějších technologií a připojíte před tohle dělo kompresor, můžete stříkat už při nule, to je velká výhoda.“

V rámci třetího klíčového dílu svého plán Razým apeluje na fanoušky, kteří dorazí do Vesce, aby byli při závodech řádně tepelní izolovaní.

„Kdo se nemůže dostavit přímo do Vesce, na Fügnerce je bude čekat Karel s autobusem a bude se podávat teplé občerstvení,“ říká Razým.

 „Což bude poslední teplé občerstvení, protože bych chtěl dál poprosit všechny diváky, aby přišli na závody podchlazení a tepelně izolováni od okolního prostředí, protože si nemůžeme dovolit žádné získávání energie.“



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud